Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi

de violeta30 in Muraturi, 22 Oct 2014 | 8544 vizualizari

 

Este reteta pe care o prepar cu drag in fiecare an si este preferata sotului.

 

INGREDIENTE

  • 20-25 ardei capia
  • 1 varza rosie potrivita (in jur de 1,5 kg)
  • 1 varza alba (in jur de 1,5 kg)
  • 500 gr morcovi
  • 1 litru otet
  • 2 litri de apa
  • 600 gr zahar
  • 6 linguri de sare
  • piper boabe
  • boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi:

Taiem varza cat mai fin, morcovii ii dam prin razatoare si amestecam cu grija ca sa se combine varza cu morcovii. Se pregatesc ardeii, se scoate cotorul cu grija sa nu rupem ardeiul si se spala cu grija. Ii lasam la scurs pana pregatim zeama. Se pune otetul si apa la foc potrivit, apoi se pune zaharul si sarea impreuna cu condimentele peste zeama de otet. Cand incepe sa fiarba de adauga ardeii. Ii lasam doar putin intorcandu-i pe ambele parti, dar nu foarte mult ca se inmoaie. Se scot intr-un vas si se umplu cu amestecul de varza si morcovi, se aseaza in borcane cat mai bine. Se lasa lichidul sa clocoteasca si se pune peste ardei. Lasam cam 5-10 minute sa se incalzeasca bine si apoi rasturnam din nou lichidul in cratita, pe care il mai fierbem iar. Se pune a doua oara peste ardei si se inchid capacele bine. Se intorc borcanele cu capacele in jos si punem paturi peste ele si lasam pana dimineata, pana se racoresc bine. 

Se depoziteaza la loc racoros pana se servesc.

Pregatiti astfel tin chiar si doi ani, fara nici un conservant. Eu nu sunt adepta chimicalelor.

Sa va bucurati de reteta !

TIPS-URI

1

se pot folosi si gogosari

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei capia umpluti cu varza alba, rosie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mirela0911 1

23.10.2014, 15:23

place

Rocsi 1

23.10.2014, 20:17

mihaelar63 1

24.10.2014, 01:11

Foarte buna umplutura si cu morcovi !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari murati cu ceapa, in Pikant fix