Ardei copti

de Dulceatadetrandafiri in Salate, 28 Aug 2011 | 5031 vizualizari

 

In mod idilic, totul incepe cu o plimbare prin gradina...

De unde se aleg si apoi se spala cei mai frumosi si mai fini ardei.

De regula, in acest punct al povestii apare personajul masculin :) care se indeletniceste cu aprinsul focului si aranjatul gratarului.

 

INGREDIENTE

  • - ardei
  • - ulei
  • - otet
  • - usturoi
  • - sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti:

Se pun ardeii la copt, intorcandu-i de pe o parte pe alta la interval de cateva minute pentru a se coace uniform si a nu se arde peste masura. Cand sunt gata, ii pui pe toti intr-un bol, ii presari cu sare si ii lasi asa vreo 10-15 min. Sarea ajuta la a "despielita" mai usor ardeii. Ii decojesti, ii treci sub un jet de apa si ii asezi pe platou. Prepari dupa gust sosul din ulei, otet si cativa catei de usturoi pisati. Torni peste ardei si ii lasi sa isi contopeasca aromele. Se servesc reci, de obicei avand alaturi la masa salata de vinete cu cateva felii de rosii.

* Nu am trecut cantitati fiindca totul depinde de cati ardei doresti sa folosesti si de ajustarea dupa gust a celorlalte ingrediente. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci cu maioneza