Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2015 | 522 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru ardei:

  • 3 ardei copti, curatati de coaja
  • 50 grame mix de branza (eu am folosit branza de burduf in scoarta de brad, branza fiarta munteneasca si o Gouda cu fenugrec)
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura migdale
  • ulei de masline
  • sucul de la 1/4 lamaie

Pentru salata:

  • 100 grame couscous
  • 1 lingurita de unt
  • ulei de masline
  • cateva rosii cherry
  • 1 lingura stafide
  • 1 ceapa roz, taiata rondele
  • 1/2 lingurita Ras-el-hanout
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita cumin, pudra
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura migdale maruntite
  • 1 lingura menta proaspata, tocata
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • sare/piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta:

Se hidrateaza stafidele in apa fierbinte.

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc migdalele, pesmetul, branza si putin ulei de masline. 

Se umplu ardeii cu cate o lingura din amestec si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara restul de umplutura pe deasupra si se stropesc cu sucul de lamaie. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. 

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte cu sare si putin ulei de masline.

Intr-o tigaie se incalzeste ulei de masline la foc mic. Se adauga ceapa, miere si Ras-el-hanout si se lasa 10 minute, amestecand frecvent, avand grija sa nu se arda. 

Rosiile cherry se aseaza pe un gratar fierbinte si se gatesc pe toate partile pana se inmoaie.

Se adauga untul in couscous, apoi sucul de lamaie, migdalele, menta, patrunjelul, usturoiul, sare, piper si ceapa caramelizata.

Se imparte couscousul pe farfurii, se aseaza cate un ardei copt deasupra si rosiile de jur imprejur. 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti umpluti si salata marocana de couscous cu ceapa caramelizata si menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Dya Daniela Andrei 1

17.09.2015, 19:57

Bya Ralu 1

18.09.2015, 05:43

Bun

dantes 1

18.09.2015, 13:49

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA