Se poate servi cu snitele, pulpe, chiftele, etc.
Maioneza:
Salata: Taiem sunca pestisori, curatem telina si o dam prin razatoarea mare, dupa care taiem castravetii murati cubulete mici/fasii si eventual razuim putin ardei. Amestecam totul, impreuna cu maioneza, adaugam sare dupa gust.
Combinatia de maioneza, sunca (mai ales daca e afumata), otetul din castraveciori si telina este grozava! Ardeii ii taiem felii mai mari si ii umplem cu salata.
Maioneza: Intr-un bol punem galbenusul crud si cel fiert, incepem sa punem ulei, cate putin, timp in care amestecam continuu in galbenus(uleiul se picura incet). Cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga mai mult ulei La sfarsit, cand ati incorporat tot uleiul, adaugati sarea, mustarul si eventual un strop de suc de lamaie.
Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro