Ardei in sos (2)

de Rocsi in Mancaruri de post, 11 Mar 2011 | 2285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei galbeni si kapia
  • 1 ceapa
  • 400 gr rosii decojite in suc propriu
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usutroi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei in sos (2):

Ardeii ii coacem pe un grill.

Dupa ce s-au copt, ii punem fierbinti intr-o oala, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand sunt racoriti, ii curatam de coaja.

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Rosiile le maruntim bine.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa, rosiile si doua cani cu apa.

Lasam sa fiarba la foc potrivit pana ceapa este patrunsa. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte.

Faina o desfacem intr-o cana cu putina apa.

O turnam printr-o sita in tigaie si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase.

Condimentam cu sare si piper.

Lasam sa inceapa sa fiarba apoi dam drumul ardeilor copti, intregi. Mai dam cateva clocote cat sa isi ia si ardeii gustul din sos.

Curatam usturoiul, il zdrobim si ii dam drumul peste ardei.

Amestecam, tragem tigaia de pe foc, acoperim si ii lasam asa 5-10 minute.

Se servesc calzi, simpli sau cu un piure de cartofi. Puteti presara putin pratunjel sau marar verde deasupra.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei in sos (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

15.03.2011, 19:27

Grozava idee...

Rocsi 1

16.03.2011, 11:14

ruxy

adry88 1

21.05.2011, 15:12

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez