Ardei iuti & ardei capia in otet

de ionix in Muraturi, 22 Oct 2009 | 14865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei iuti
  • 4-5 ardei capia
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare mare pt muraturi
  • 3  linguri cu miere
  • frunze de telina
  • foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti & ardei capia in otet:

Se spala ardeii iuti si ardeii capia, se curata de seminte bine si se taie cubulete .

Se aseaza bucatile de ardei iuti si capia taiati in borcane iar peste ei, deasupra, se pune cate o frunza de telina si una de dafin.

Apa, otetul, sarea, mierea, boabele de mustar si boabele de piper se amesteca si se  pun la fiert. Cand incepe a da in clocot se gusta pentru a vedea daca mai trebuie sare sau miere.

Compozitia se toarna fierbinte peste ardeii iuti din borcane.

Se mananca iarna, in zilele friguroase, cu ce aveti bun prin casa.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti & ardei capia in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ionix 1

23.10.2009, 07:40

dap dap... sotul meu a taiat ardeii iar eu am asamblat totul ieri am facut pentru prima data dulceata asortata si mi-a iesit o minunatie... am mai pus si gogonele, castraveti, gogosari, suc de rosii, zarzavat... sambata vreau sa pun varza... am gasit o piata ieftina si-am zis ca merita efortul e primul an in care pun eu muraturile de obicei se ocupa mama

luminita20_2006 1

23.10.2009, 11:50

super ideea

ionix 1

23.10.2009, 16:03

mersic Luminita

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura