Ardei iuti cu stafide

de mihaelar63 in Conserve, 19 Ian 2010 | 7214 vizualizari

 

asta toamna la piata am zarit o taraba plina cu movile de ardei iuti minusculi , erau atat de imbietori incat nu am rezistat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti
  • 500 ml otet 9 grade
  • 250 gr zahar
  • o lingura de sare mare , neiodata
  • 200 gr stafide
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti cu stafide:

  1. pregatiti borcanele , le spalati temeinic , iar capacele le fierbeti .
  2. curatati ardeii de coditele prea lungi si ii spalati.
  3. claditi ardeii in borcane cu stafide printre ei .
  4. incalziti otetul , puneti zaharul si sarea si amestecati pana se dizolva .
  5. puneti zeama rezultata peste ardei si insurubati ermetic capacele borcanelor.
  6. dati la dunst uscat pana a doua zi [ intre paturi]

TIPS-URI

1

stafidele vor lua din iuteala excesiva a ardeilor

2

otetul il puteti folosi la acrirea ciorbelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

30.01.2010, 12:40

Excelenta combinatie tare ma tenteaza sa pn si eu acum un borcanel, cred ca o fac. Bravo pt cutia de chibrituri ( ooooo ce complicat cuvant mi se pare ) ai facut ca si in Criminalistica pe bune, cand ai o proba care trebuie fotografiata si nu ai la indemana o unitate de masura faci poza cu ceva langa la care ii cunosti dimensiunea, de obicei bancnote sau obiste ce se pot masura apoi Felicitari pt reteta.

mihaelar63 1

30.01.2010, 12:50

multumesc, bacnotele deja au diferite dimensiuni, de exemplu , francul elvetian ce mare e

Panacris 1

21.09.2015, 09:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti,murati si copti