Ardei kapia in sos tomat

de violeta30 in Sosuri, 9 Oct 2015 | 775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei kapia
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de otet
  • 1 cana de ulei
  • 400 ml sos tomat/bulion
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia in sos tomat:

Se curata ardeii, se spala si se toaca fasii. 

Intr-un vas mai mare punem uleiul, otetul, zaharul, pasta de bulion, sarea, piperul si mustarul boabe, pe care il vom pune la fiert. Cand da in clocot adaugam ardeiul si amestecam sa se acopere de sos. Se lasa pana se inmoaie ardeiul.

Punem ardeii in borcane spalate in prealabil si uscate, lasand cam de doua degete spatiu in borcan. Am lasat sosul mai la final pentru a-l pune fierbinte peste ardei. Capacim borcanele, le strangem bine si le punem cu capacul in jos. Invelim bine borcanele cu prosoape si lasam sa se raceasca. Apoi le depozitam in camara.

Este excelent ca sos pentru fripturi sau putem blendui continutul si vom obtine un ketchup delicios.

 

RETETA IN IMAGINI

Ardei kapia in sos tomat-0
Ardei kapia in sos tomat-1
Ardei kapia in sos tomat-2
Ardei kapia in sos tomat-3
Ardei kapia in sos tomat-4
Ardei kapia in sos tomat-5
Ardei kapia in sos tomat-6
Ardei kapia in sos tomat-7

COMENTARII (6)

Camelya

Camelya 1

09.10.2015, 22:25

mihaelar63

mihaelar63 1

09.10.2015, 23:04

Ma tot intreb ce gust au ? Sau dar daca-mi vor place ? Trebuie sa testez pentru a ma edifica

violeta30

violeta30 1

09.10.2015, 23:47

Mihaela se fac atat de simplu, rapid si sunt deliciosi Din 2 kg mi-au iesit 7 borcane.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!