Ardei umplut cu orez si ciuperci

de Lily_Musat in Mancaruri de post, 26 Iun 2009 | 11966 vizualizari

 

INGREDIENTE

    Ingrediente pentru umplut ardeii:
     11 ardei grasi
    300 g codite de ciuperci
    500 g orez
    1 legatura de ceapa verde
    2 linguri de pasta de tomate
    putin ulei pentru calit ciupercile si ceapa
    sare
    piper
    Ingrediente pentru sos:
    300 ml suc de rosii
    300 ml apa
    1 lingurita de sare
    1 ceapa mica uscata
    marar
    2 cartofi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu orez si ciuperci:

Ardeiul gras il curatam de seminte, il spalam, coditele de la ciuperci le tocam marunt, ceapa o tocam marunt, orezul il spalam in cateva ape.

Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa cu ciupercile, adaugam si orezul la sfarsit. Pasta de tomate o calim putin separa si o amestecam cu orezul si ciupercile calite cu ceapa.

Ardeii ii umplem cu amestecul rezultat.

Ardeii umpluti ii bagam cu partea superioara in faina sa formam un dop si ii punem in oala.Punem si cartofii taiati rondele.

Sosul de rosii il punem fierbinte peste ardei.

Dupa 40 minute de fiert pe aragaz, asezonam cu marar.
 

TIPS-URI

1

Sosul trebuie sa depaseasca ardeii  ca sa aiba zeama suficienta sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Oana 1

06.07.2009, 21:56

Lily, eu le pun capacel dintr-o felie rotunda de rosie. Foarte bine arata ardeii

tanyapatap 1

12.03.2011, 16:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post