Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
I-am denumit asa pentru ca este reteta mamei prietenului meu,foarte putin modificata de mine.. ei sunt ardeleni..
Ceapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt.
ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.
1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare.
intr-o tigaie punem putin ulei.
cand s-a incins adaugam ceapa cu prazul si le lasam la foc mic sa se inmoaie putin.
dupa vreo 10 min turnam peste kapia si rosia razuita.
mai lasam cam 5 minute apoi inchidem aragazul.
lasam sa se racoreasca putin.
orezul il spalam bine si il fierbem vreo 5 minute.
ardeii ii spalam si ii curatam bine de toate semintele.
intr-un bol punem compozitia de ceapa ,orezul fiert si carnea.
amestecam bine toate.
patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
il turnam si acesta peste umplutura.
condimentam cu sare ,piper si boia de ardei.
adaugam si oul si invartim bine compozitia .
cu aceasta umplem ardeii.
dupa ce am umplut ardeii ii asezam int-o oala mai larga la gura.
cele 3 rosii le curatam pielita si le dam pe razatoare.
le amestecam cu 2 cani apa(sau mai multa ,in functie de marimea oalei in care ii fierbeti) putina sare si cele 10 linguri de bors si 2 linguri de ulei.
turnam acest sosulet peste ei si ii dam la cuptor sa fiarba pana ce s-au facut.
pofta buna!!!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola