Ardei umpluti ardelenesti

de Rocsi in Porc, 31 Oct 2010 | 15608 vizualizari

 

I-am denumit asa pentru ca este reteta mamei prietenului meu,foarte putin modificata de mine.. ei sunt ardeleni..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 10 ardei
  • 2 cepe mici
  • 1 fir praz
  • 1 rosie+3 rosii pentru sos
  • jumatate ardei kapia
  • 6 linguri orez
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • 10 linguri bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ardelenesti:

Ceapa si prazul le curatam,le spalam si le tocam marunt.

ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem cubulete.

1 rosie o curatam de pielita si o dam pe razatoare.

intr-o tigaie punem putin ulei.

cand s-a incins adaugam ceapa cu prazul si le lasam la foc mic sa se inmoaie putin.

dupa vreo 10 min turnam peste kapia si rosia razuita.

mai lasam cam 5 minute apoi inchidem aragazul.

lasam sa se racoreasca putin.

orezul il spalam bine si il fierbem vreo 5 minute.

ardeii ii spalam si ii curatam bine de toate semintele.

intr-un bol punem compozitia de ceapa ,orezul fiert si carnea.

amestecam bine toate.

patrunjelul il spalam si il tocam marunt.

il turnam si acesta peste umplutura.

condimentam cu sare ,piper si boia de ardei.

adaugam si oul si invartim bine compozitia .

cu aceasta umplem ardeii.

dupa ce am umplut ardeii ii asezam int-o oala mai larga la gura.

cele 3 rosii le curatam pielita si le dam pe razatoare.

le amestecam cu 2 cani apa(sau mai multa ,in functie de marimea oalei in care ii fierbeti) putina sare si cele 10 linguri de bors si 2 linguri de ulei.

turnam acest sosulet peste ei si ii dam la cuptor sa fiarba pana ce s-au facut.

pofta buna!!!

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

cristian28 1

01.03.2012, 20:14

imi pare rau ca trebe sa o sun dar mai invaza daca tot vrei sa ne faci reclama la noi din ardeal la noi in ardei umpuluti nu se pune bors sub nici o forma eu chiar sunt di ardeal si nu se face asa ceva

Rocsi 1

01.03.2012, 21:11

Cristian am si scris la inceput ca reteta e modificata putin de mine,iar eu fiind moldoveanca folosesc bors!!

Rocsi 1

01.03.2012, 21:11

Si chiar nu vreau sa va fac reclama sau antireclama ca nu am de ce!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Sarmale ardelenesti cu varza dulce