Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

de Panacris in Oaie, 22 Iul 2018 | 3616 vizualizari

 

''Provocarea GastroArt'' chiar m-a provocat. Provocarea continua cu ardei umpluți a la 1913. Chiar m-am mobilizat, am scos ceva, carne de miel de la congelator, să o prepar atlfel, decât în mod obișnuit!  Am avut un pic de emoții, dar finalul, a fost foarte savuros! Spor și poftă bună!  

 

INGREDIENTE

  • Carne de miel cca. 300 g
  • Ardei kapia 1 bucată
  • Ceapă roșie 1 bucată
  • Ulei de măsline extravirgin 1 lingură
  • Sare de mare
  • Piper proaspăt măcinat
  • Ulei de măsline cca. 2 linguri
  • Verdețuri din grădină cca. 2 linguri
  • Orez indian fiert cca. 100 g
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda:

“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură. “ asta-i descrierea si provocare lui Cosmin ;)

Cam așa am pregătit și eu ;) Carnea de miel tocată, s-a călit împreună cu ceapa roșie, uleiul de măsline și orezul indian deja fiert ( noh, aici, cred că am cam depășit tradiția, dar așa am simțit pe moment!)  apoi l-am asezonat de sare și piper proaspăt măcinat, bonus verdețurile de grădină ;) Ardeiul kapia l-am umplut cu amestecul de carne și mirodenii, apoi l-am pus într-un vas tremorezistent, l-am stropit cu puțin ulei de măsline și l-am pus la copt în cuptorul preîncins, neacoperit, ptr cca. 15 minute.

Am vrut să adaug și un pic de brânză rasă, așa am văzut la machedoni, dar sincer, nu a avut nevoie de nimic, doar de poftă bună ;) P.S. Nici măcar smăntâna clasică, ce o folosim noi ardelenii, la ardeii umpluți, nu i-am simțit lipsa ;)

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (18)

Rocsi 1

23.07.2018, 21:40

Cred ca sunt foarte buni! Eu daca nu mananc miel, zic pas!

Satisfyyourcravings 1

24.07.2018, 09:41

Arata tare bine si cred ca si cu branza sugerata ar fi fost gustosi 😍

dantes 1

25.07.2018, 11:05

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite