Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

de oanapl in Curcan, 24 Sep 2021 | 4734 vizualizari

 

Nouă ne plac mult ardeii umpluți. E prima dată când îi pregătesc cu sos de roșii și au ieșit delicioși.

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei roșii mari
  • 400 g carne de curcan tocată
  • 50 g orez
  • 15 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 1 roșie
  • 1 morcov
  • Boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingură bulion
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • smântână pentru servit
  • -pentru sos:
  • 4-500g roșii
  • Apă
  • Sare
  • O linguriță zahăr
  • O foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii:

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe răzătoare și îl adaugi peste ceapă. Adaugi carnea tocată, orezul spălat și pătrunjelul tocat și lași să se călească amestecând din când în când. Pui sare, piper, boia și cimbru, după gust. Amesteci bine pentru a obtine o compozitie omogena. După ce a scăzut zeama lăsată de carne, umpli ardeii cu această compoziție și îi așezi într-o oală largă.

Cureți roșiile de coajă, le pasezi și torni sosul în oala cu ardeii. Pui condimentele și zahărul.

Adaugi apă cât să acoperi ¾ din ardei și lași să fiarbă la foc potrivit aproximativ o oră.

Servești ardeii calzi, simpli sau cu smântână după preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii