Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

de Tuxedo in Pui, 22 Mai 2013 | 7253 vizualizari

 

Nu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este mai dietetica. Si ca sa ii fac mai gustosi, le-am pus si ciuperci si au iesit o nebunie! Daca chiar vreti sa fie dietetici, puteti sa puneti ceapa si morcovul crud, eu le-am innabusit putin.

 

INGREDIENTE

  • pentru 10 ardei
  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 conserve ciuperci
  • 1 legatura marar verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • sare dupa gust
  • piper
  • cimbru 1/2 lingurita
  • 1 rosie
  • o conserva suc de rosii (400 gr)
  • 100 ml ulei (pentru innabusit ceapa si morcovul)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci:

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie.

Tocam mararul si il amestecam cu carnea,ciupercile, ceapa si morcovul, adaugam orezul, sare si piper dupa gust si un praf de cimbru uscat (cat va place voua, eu am pus cat am luat intre degete)

Spalam ardeii si le decupam un capac apoi ii umplem cu ajutorul unei lingurite cu carne.

Ii asezam intr-o cratita incapatoare si deasupra ii tamponam cu putina faina apoi le facem un capacel din felii de rosie. eu am avut si dovlecel in casa si la cativa le-am facut capacelul din dovlecei.

II acoperim cu apa si ii dam un clocot pe aragaz apoi bagam cratita in cuptor, acoperita cu un capac  si ii lasam sa se coaca la foc mediu pentru aprox. 30-40 de minute.

Cand sunt aproape gata si apa a scazut (daca nu a scazut mai luam din ea cu o lingura) adaugam sucul de rosii asezonat cu sare sau vegeta si putin ulei  sii ii mai lasam in cuptor 15 minute ca sa se fiarba si sucul de rosii. Daca vi se pare prea lichid sosul, ii puteti pune o lingura-doua de faina (frecata cu putin apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos)

La final tocam marar verde si punem pe deasupra.

Ii servim cu smantana sau iaurt.

Sunt foarte gustosi, usor de digerat (avand in vedere ca nu sunt cu carne de porc) si daca nu inabusiti nimic vor fi chiar de regim

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

pentru capacelul de deasupra se pot folosi felii de rosii, felii de dovlecel, capacul pe care l-am taiat de la ardei curatat de seminte sau chiar numai faina.

2

Sosul poate fi ingrosat sau nu cu faina, depinde de preferinte.

3

In compozitie se mai poate pune ulei daca vi se pare prea slaba carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

23.05.2013, 11:28

Plini de gust si savoare. Bravo!

_Alina_ 1

23.05.2013, 11:57

O minunatie!

susu 1

23.05.2013, 17:39

nici eu n-am facut insa la pomana bunicului am facut chiftelute cu marar si carne de pui tocata, mi-au placut la nebunie, abea astept sa mai fac, au iesit chiar pufoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!