Ardei umpluti in sos de rosii

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 26 Iul 2015 | 750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi (cat mai drepti, pentru a se umple usor)
  • cca 700 gr. carne tocata de porc
  • 150 gr. orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa tocata
  • 2-3 lingurite de faina alba
  • sare si piper dupa gust
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • 30 gr. amidon alimentar diluat in 60 ml apa rece
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de rosii:

Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.


Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul clatit in apa rece si amestecam cu mana.


Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la rece pentru 30 minute.


Intre timp curatam ardeii de cozi si seminte. Pentru aceasta operatie folosim un cutit ascutit cu lama ingusta.


Spalam ardeii sub jet de apa rece, ii lasam cu gura in jos la scurs.


Scoatem carnea de la frigider si umplem ardeii. Presaram putina faina peste carnea din capatul ardeiului pentru a nu se imprastia umplutura in timpul fierberii.


Asezam ardeii umpluti intr-o cratita incapatoare, punem apa rece peste ei cat sa-i cuprinda, adaugam foile de dafin apoi lasam ardeii sa fiarba la foc mediu cca 40 minute.


Rosiile spalate si curatate de cotoare se trec prin robot.


Adaugam rosiile peste ardei (implicit peste apa care a mai ramas in cratita) si mai fierbem 15 minute.


Diluam amidonul cu 60 ml apa rece, il turnam peste ardei, fierbem inca 5 minute apoi putem ori focul.


Presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

26.07.2015, 22:11

foarte buni!

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:14

mihaelar63 1

28.07.2015, 08:29

Mi-ai facut pofta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carne tocata la cuptor