Ardei umpluti in sos de rosii

de Valclaudia in Mancaruri cu carne, 26 Iul 2015 | 1799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei grasi (cat mai drepti, pentru a se umple usor)
  • cca 700 gr. carne tocata de porc
  • 150 gr. orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa tocata
  • 2-3 lingurite de faina alba
  • sare si piper dupa gust
  • 1 kg rosii foarte coapte
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • 30 gr. amidon alimentar diluat in 60 ml apa rece
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de rosii:

Mai intai preparam umplutura: curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

Punem carnea tocata intr-un bol incapator, spargem oul peste, adaugam sare si piper dupa gust, ceapa tocata si orezul clatit in apa rece si amestecam cu mana.

Acoperim bolul cu folie alimentara si il dam la rece pentru 30 minute.

Intre timp curatam ardeii de cozi si seminte. Pentru aceasta operatie folosim un cutit ascutit cu lama ingusta.

Spalam ardeii sub jet de apa rece, ii lasam cu gura in jos la scurs.

Scoatem carnea de la frigider si umplem ardeii. Presaram putina faina peste carnea din capatul ardeiului pentru a nu se imprastia umplutura in timpul fierberii.

Asezam ardeii umpluti intr-o cratita incapatoare, punem apa rece peste ei cat sa-i cuprinda, adaugam foile de dafin apoi lasam ardeii sa fiarba la foc mediu cca 40 minute.

Rosiile spalate si curatate de cotoare se trec prin robot.

Adaugam rosiile peste ardei (implicit peste apa care a mai ramas in cratita) si mai fierbem 15 minute.

Diluam amidonul cu 60 ml apa rece, il turnam peste ardei, fierbem inca 5 minute apoi putem ori focul.

Presaram patrunjel verde proaspat tocat si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata