Vinete umplute la cuptor

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2011 | 16037 vizualizari

 

A iesit o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 500g carne tocata amestec
  • 5 cepe
  • 120g orez
  • 1 kg rosii
  • 3 morcovi
  • 2 legaturi marar
  • ulei
  • 5 linguri pasta tomate
  • cascaval
  • vegeta
  • sare
  • piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

Vinetele se spala, se curata de cotor si se taie in doua pe lungime.


Se scoate miezul lasand peretii de circa 1 cm.


Se presara sare pe jumatati si se lasa 30 minute.


Orezul se spala si se lasa in apa rece.


Se curata 2 cepe, se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.


Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.


Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu un ou, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.


Jumatatile de vanata se spala de sare cu apa rece, se usuca si se umpu cu amestecul de carne tocata.


Intr-o tava se pune ulei, se presara uniform 3 cepe taiate julien, miezul de la vinete taiat bucati si morcovii curatati si taiati rondele.


Peste legume se presara vegeta si piper si se pun si jumatatile de vanata.


Pe jumatati punem rondele de rosii, in tava turnam putina apa si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora.


Dupa o ora scoatemtava din cuptor, scoatem jumatatile pe farfurii si adaugam in tava roriilr taiate marunt si pasta de tomate si se amesteca bine si se potriveste de sare si piper.


Se pun jumatatile de vanata la loc si se mai introduce in cuptor 40 minute.


Se scoate tava din cuptor se presara cascaval ras pe vinete si se introduce iar in cuptor pentru 15-20 minute pana se rumeneste si este gata.


Se serveste calda.


Pofta Buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

16.09.2011, 14:16

getix 1

09.09.2012, 17:33

bravo, sunt f bune ! ... am incercat si eu reteta azi

MotanLaOale 1

09.09.2012, 18:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”