Porumbei umpluti cu ciuperci, la cuptor

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 18 Ian 2015 | 6727 vizualizari

 

Nu am mai gatit niciodata pana acum, nu au mai trecut prin mainile mele, dar daca i-am primit am zis sa fac ceva bun din ei. Eu am zis din start ca nu mananc, cu mare greu i-am pregatit pentru ca mi-a fost tare mila, dar a iesit ceva bun, asa zice sotul, pentru ca doar el i-a consumat. Este adevarat, carnita nu prea au, doar putin piept, dar a fost ceva nou in bucataria mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 porumbei
  • 100 gr ciuperci
  • 100 gr rosii decojite
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 fasii ardei rosu
  • 2 crengute marar verde
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • un cub de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • cateva rosii cherry
  • 2 linguri ulei
  • 1 canita de vin rosu
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumbei umpluti cu ciuperci, la cuptor:

Parlim putin porumbeii pe flacara aragazului si ii spalam bine.

Curatam ceapa o tocam, spalam ciupercile si le taiem bucati potrivite. Rosiile le maruntim, ardeiul rosu il taiem cubulete. Incingem uleiul intr-o tigaie, innabusim ceapa si ciupercile 2-3 minute. Adaugam ardeiul rosu, rosiile, presaram sare, piper si 1/2 de cana cu apa. Lasam sa scada la foc potrivit, iar la final aromatizam cu busuioc uscat. Tragem umplutura de pe foc, lasam sa se racoreasca 5 minute, apoi adaugam mararul verde tocat marunt si cascavalul ras.

Luam cu o lingurita din compozitie si umplem porumbeii. Eu am mai prins cu scobitori pulpitele ca erau putin desfacute.

Intr-un bol mic amestecam untul, sare, piper, boiaua de ardei, usturoiul curatat si pisat. Amestecam bine si cu el ungem porumbeii pe toate partile. Vinul il amestecam cu o canita de apa, turnam intr-un vas ceramic, asezam porumbeii iar printre ei dam drumul la cateva rosii cherry. Acoperim vasul, il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 35 de minute.

Luam capacul si ii mai lasam asa pana se rumenesc frumos porumbeii.

Cand sunt gata ii scoatem si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porumbei umpluti cu ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

20.01.2015, 20:54

Anca

mirela0911 1

21.01.2015, 13:34

O fi fost bun!

Rocsi 1

21.01.2015, 21:16

Mirela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne si ciuperci