Sutzukakia Smyrneika

de rena in Mancaruri cu carne, 30 Apr 2014 | 3275 vizualizari

 

Sutzukakia este o mancare Greceasca si Turca de chiftele alungite cu chimen,scortisoara si usturoi servit in sos de rosii.Sutzukakia Smyrneika a fost adusa in Grecia de catre refugitii din Asia Mica.Se serveste cu pilaf sau piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.carne tocata
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usuroi
  • 2 feli de paine sau pesmet
  • un ou
  • 2 lingurite de chimen
  • o lingurita de scortisoara
  • sare,piper
  • ulei pentru prajit
  • sos de rosii
  • o lingura delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sutzukakia Smyrneika:

Punem carnea tocata intr-un castron adanc,dam ceapa pe razatoare,pisam usuroiul,inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem bine,le adaugam si pe el in compozitia de carne,punem oul sare,piper dupa plac si o lingurita de chimen si una de scortisoara.Framantam bine aluatul de carne si il punem la frigider cca 20- 30 de min.


Dupa timpul trecut, punem o tigaie la foc punem uleiul si facem cu mana putin umeda chiftele lunguiete si le prajim usor pe ambele parti.Le scoatem pe o farfurie si facem sosul.


Punem in oala putin ulei (daca vreti din uleiul care am prajit chiftelele)un catel de usturoi taiat feli si sosul de rosii, sare,piper,chimen si delikatul,un pahar de apa si lasam sa dea un clocot apoi punem piftelele facute sa fiarba paina se ingroasa sosul.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sutzukakia Smyrneika" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

30.04.2014, 20:37

Pare a fi tare bun!

_Alina_ 1

01.05.2014, 16:17

mihaelar63 1

05.05.2014, 00:44

Imi plac Am incercat si Kafta si am ramas surprinsa ca ai meu au acceptat scortisoara , chimenul , menta in tocatura .Asa ca urmeaza..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Rubbeni