Ardei umpluti in sos de tarhon

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 1 Aug 2012 | 2961 vizualizari

 

Mereu sunt amatoare de noi experiente culinare . Am facut ardei umpluti scazuti si cum mi-a cazut ochii pe tarhon mi-am zis ,, e verde si merge frumos la culoare in sos .
Rezultatul a fost cu mult peste asteptari .Cu siguranta ca voi mai folosi tarhonul la ardei umpluti .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei diferite culori
  • 600 gr carne tocata porc + vita
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 linguri tarhon verde tocat
  • faina alba
  • 100 ml ulei
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 buc telina[150 gr]
  • 200 ml smantana light
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de tarhon:

Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat.


Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus .


Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu rol: faina face "priza" intre ardei si carne, ardeiul va fi mai dulce si gustos prin prajire)


Scoateti ardeii pe o farfurie si in ulei caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina razuite .Asezati ardeii peste legumele calite in cratita , puneti 2 cani de apa si fierbeti inabusit sub capac 20 min .


Amestecati smantana pentru omogenizare cu putin sos cald de legume , adaugati tarhonul si patrunjelul tocate si le turnati peste ardei . Mai lasati 5 minute si serviti .

TIPS-URI

1

Ardeii curatati de seminte ii pudrati pe interior cu faina alba , ii umpleti cu amestecul de carne si ii prajiti la foc mic in ulei . Impuscati doi iepuri dintr-o lovitura : faina face "priza" si fixeaza amestecul in ardei , iar acestia vor fi mai dulci si mai gustosi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

laura_n 1

02.08.2012, 11:47

vai,cum arata, bestial, apetisant

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:06

fain arata

RuxyRux 1

03.08.2012, 20:14

Grozav de bine arata mancarica ta Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Legume umplute cu piept de pui