Ardei umpluti in sos de tarhon

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 1 Aug 2012 | 1770 vizualizari

 

Mereu sunt amatoare de noi experiente culinare . Am facut ardei umpluti scazuti si cum mi-a cazut ochii pe tarhon mi-am zis ,, e verde si merge frumos la culoare in sos .
Rezultatul a fost cu mult peste asteptari .Cu siguranta ca voi mai folosi tarhonul la ardei umpluti .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei diferite culori
  • 600 gr carne tocata porc + vita
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 linguri tarhon verde tocat
  • faina alba
  • 100 ml ulei
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 buc telina[150 gr]
  • 200 ml smantana light
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos de tarhon:

Amestecati carnea tocata cu ou , orez , o ceapa tocata , sare , piper si 2 linguri de tarhon tocat.


Ardeii spalati curatati de seminte si pudrati pe interior cu faina alba se umplu cu amestecul de mai sus .


Prajiti ardeii in ulei incins pe toate partile la foc mic (acest procedeu are dublu rol: faina face "priza" intre ardei si carne, ardeiul va fi mai dulce si gustos prin prajire)


Scoateti ardeii pe o farfurie si in ulei caliti usor ceapa tocata , morcovul si telina razuite .Asezati ardeii peste legumele calite in cratita , puneti 2 cani de apa si fierbeti inabusit sub capac 20 min .


Amestecati smantana pentru omogenizare cu putin sos cald de legume , adaugati tarhonul si patrunjelul tocate si le turnati peste ardei . Mai lasati 5 minute si serviti .

 

TIPS-URI

1

Ardeii curatati de seminte ii pudrati pe interior cu faina alba , ii umpleti cu amestecul de carne si ii prajiti la foc mic in ulei . Impuscati doi iepuri dintr-o lovitura : faina face "priza" si fixeaza amestecul in ardei , iar acestia vor fi mai dulci si mai gustosi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos de tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

laura_n 1

02.08.2012, 11:47

vai,cum arata, bestial, apetisant

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:06

fain arata

RuxyRux 1

03.08.2012, 20:14

Grozav de bine arata mancarica ta Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti la cuptor