Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.

de dicarmencitta1957 in Porc, 11 Mar 2010 | 9652 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Este o mancare taraneasca,care o mancam foarte des la bunica la tara,dar bineinteles fara condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 casoleta de aripioare de pui.
  • 3 bucati de pulpa de porc.
  • 1 kg cartofi de salata de la Carrefour.
  • 100 ml ulei de masline extravirgin.
  • 1 salata verde,
  • 1 castravete,
  • 2 andive.
  • 50 ml vin alb.
  • 1 cm de ghimbir ras.
  • sare,
  • legume uscate,
  • boia de ardei dulce,
  • tarhon,
  • rozmarin.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.:

Spalam si curatam bine aripioarele de pui,apoi le dam cu ulei de masline extravirgin.Pun in palma ulei si le ung pe rand.Vom face un amestec de condimente din:sare,boaia de ardei dulce,tarhon uscat,rozmarin uscat,1 cm de ghimbir proaspat ras(eu il pun in presa de usturoi).Cu acest amestec ungem,omogenizam bine pe toate partile,toata carnea(aripioare si pulpa de porc) dupa care le punem in tava de yena si vom turna pe deasupra 50 ml vin alb.

Bagam tava la cuptor,acoperita cu folie de aluminiu cam 40-45 de minute.Eu verific daca este gata si daca este nevoie lasam tava in cuptor inca 10 minute.Curatam cartofii ii taiem in patru,ii ungem cu ulei si condimente si bagam tava la cuptor pentru 60 de minute,acoperita cu folie de aluminiu.Dupa ce am pus in tava cartofii pun 2 linguri de ulei de masline,bag mana in tava si ii ung pe toate partile,ca sa-i omogenizez bine si apoi adaug condimentele si iar ii framant ca sa se prinda condimentele pe toate partile.Eu pun amandoua tavile de yena la cuptor odata.Sus pun tava de aragaz cu tava yena in care am pus carnea,deoarece tava este mai mica de inaltime si merge pe primul rand.Pe gratarul aragazului pun tava cu cartofi.

Cand sunt gata ornam platourile dupa preferintele si gusturile noastre.Va garantez ca au fost super delicioase,atat carnea cat si garnitura de cartofi.Carnea a fost la fel de buna si cand am facut ciocanele de pui in punga magica de la Knorr,au avut acelasi gust.Salata verde,castravetele si cele 2 andive,vor face ca aceasta salata sa mai inmoaie grasimea din carne.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu legume la cuptor