Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.

de dicarmencitta1957 in Porc, 11 Mar 2010 | 5122 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Este o mancare taraneasca,care o mancam foarte des la bunica la tara,dar bineinteles fara condimente.

 

INGREDIENTE

  • 1 casoleta de aripioare de pui.
  • 3 bucati de pulpa de porc.
  • 1 kg cartofi de salata de la Carrefour.
  • 100 ml ulei de masline extravirgin.
  • 1 salata verde,
  • 1 castravete,
  • 2 andive.
  • 50 ml vin alb.
  • 1 cm de ghimbir ras.
  • sare,
  • legume uscate,
  • boia de ardei dulce,
  • tarhon,
  • rozmarin.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava.:

Spalam si curatam bine aripioarele de pui,apoi le dam cu ulei de masline extravirgin.Pun in palma ulei si le ung pe rand.Vom face un amestec de condimente din:sare,boaia de ardei dulce,tarhon uscat,rozmarin uscat,1 cm de ghimbir proaspat ras(eu il pun in presa de usturoi).Cu acest amestec ungem,omogenizam bine pe toate partile,toata carnea(aripioare si pulpa de porc) dupa care le punem in tava de yena si vom turna pe deasupra 50 ml vin alb.


Bagam tava la cuptor,acoperita cu folie de aluminiu cam 40-45 de minute.Eu verific daca este gata si daca este nevoie lasam tava in cuptor inca 10 minute.Curatam cartofii ii taiem in patru,ii ungem cu ulei si condimente si bagam tava la cuptor pentru 60 de minute,acoperita cu folie de aluminiu.Dupa ce am pus in tava cartofii pun 2 linguri de ulei de masline,bag mana in tava si ii ung pe toate partile,ca sa-i omogenizez bine si apoi adaug condimentele si iar ii framant ca sa se prinda condimentele pe toate partile.Eu pun amandoua tavile de yena la cuptor odata.Sus pun tava de aragaz cu tava yena in care am pus carnea,deoarece tava este mai mica de inaltime si merge pe primul rand.Pe gratarul aragazului pun tava cu cartofi.


Cand sunt gata ornam platourile dupa preferintele si gusturile noastre.Va garantez ca au fost super delicioase,atat carnea cat si garnitura de cartofi.Carnea a fost la fel de buna si cand am facut ciocanele de pui in punga magica de la Knorr,au avut acelasi gust.Salata verde,castravetele si cele 2 andive,vor face ca aceasta salata sa mai inmoaie grasimea din carne.


Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui,pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (22)

rivka 1

16.03.2010, 23:56

La multi ani !

multa sanatate!

Sylvia 1

17.03.2010, 11:12

La multi ani si tot binele din lume !!!!!!

dicarmencitta1957 1

17.03.2010, 16:29

Va multumesc din suflet si va imbratisez cu mult drag.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Wrap ca la tara