Aroma de Primavara

de aziz in Prajituri, 22 Ian 2011 | 2763 vizualizari

 

Face parte din ciclul celor 4 arome ale anotimpurilor......blatul este un pandispan din albusuri pe care l-am vazut la lilik si postavaru

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 faina
  • 1 praf de copt
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • citeva cubulete de ciocolata sfarimata

    Crema:

  • 250 ml smantina pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • o cutie crema sau budinca de vanilie
  • o lingura gelatina+150 ml lapte

    Decor:

  • o cutie capsuni
  • o cutie gel de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aroma de Primavara:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si mixam pina obtinem o bezea.


faina se amesteca cu praful de copt si sarea pe care o incorporam cu o spatula sau lingura de lemn in bezea amestecind de jos in sus.


untul se topeste si se incorporeaza in aluat dar nu fierbinte ci doar caldut.


punem aluatul pufos intr-o tava de aluminiu si dam la cuptor 30 minute la 180 grade.


eu am adaugat si putina ciocolata sfarimata.


Crema :


se mixeaza smantana cu laptele si crema de vanilie pina se intareste.


gelatina o punem la hidratat in lapte apoi paharul cu lapte si gelatina il bagam intr-un castronel cu apa fierbinte si mestecam pina gelatina se topeste.


lasam la racorit si o adaugam cremei.


cind blatul este gata se scoate din cuptor se lasa la racit apoi punem stratul de crema si dam la frigider pentru 30 minute,pina se incheaga crema.scoatem taiem capsunile felii si le intindem pe toata suprafata cremei iar deasupra turnam gelul de capsuni care se face conform instructiunilor de pe pachet eu am pus in el si 3 linguri suc de rodie.


se da la figider din nou cel putin 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aroma de Primavara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

24.01.2011, 09:12

Abia astept gingasii ghiocei Aziz...si ma voi gandi si la tine

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:34

buna buna

aziz 1

24.01.2011, 18:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08