Prajitura Petre Roman

de raluka93 in Prajituri, 11 Sep 2015 | 2145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua
  • 9 linguri de lapte
  • 9 linguri nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 0,5 l lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pt. caramel
  • 300 g zahar
  • Glazura
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Blat

Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca.La final adaugam praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Crema

Galbenusurile cu zaharul, laptele si budinca de vanilie se amesteca si se fierb pana se ingroase ca o smantana. Separat se bat 200 g unt cu 100 g zahar pudra si esenta de vanilie.Cand crema s-a racit se amesteca cu untul batut.

Glazura

Se amesteca bine toate ingredientele pana dispar cocoloasele de cacao, apoi se toarna fierbinte peste prajitura.

Asamblare

Peste primul blat intindem jumatate din crema de vanilie si acoperim cu blatul al doilea, peste care turnam caramel fierbinte facut din 300 g zahar ars. Lasam caramelul sa se raceasca si intindem peste el restul de crema si acoperim cu al treilea blat. Decoram cu glazura de ciocolata (eu am decorat si cu nuca macinata) si lasam prajitura la rece peste noapte timp in care caramelul se va topi si va insiropa blatul central.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Petre Roman-0
Prajitura Petre Roman-1
Prajitura Petre Roman-2
Prajitura Petre Roman-3
Prajitura Petre Roman-4

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!