Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale

de mikidaniro in Prajituri, 29 Feb 2012 | 7489 vizualizari

 

Daca doriti ceva pufos,cremos,crocant si ciocolatos toate intr-o singura prajitura,ei bine ati gasit.:)
Aveam branza proaspata facuta in casa si ma tot gandeam cum sa o prepar.Sunt foarte multe moduri simple de a preparara ceva cu branza de vaci,dar am vrut ceva mai aparte. A iesit o prajitura cu blat pufos, crema de branza cremoasa,migdale crocante si multa ciocolata,dar gata cu vorba,sa trecem la reteta:)

 

INGREDIENTE

  • Compozitia 1:
  • 3 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt 
  • Compozitia 2:
  • 350g branza vaci proaspata
  • 1 ou
  • 50g zahar
  • 100ml lapte condensat
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • In plus mai avem nevoie de 50g fulgi de migdale,iar pentru glazura 150ml lapte condensat si 100g ciocolata amaruie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale:

Compozitia 1:


Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.,apoi cacaua.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava,in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei,apoi ne apucam imediat de a doua compozitie.



Compozitia 2:



Punem toate ingredientele mai putin faina intr-un vas si le mixam cu mixerul vertical,pana obtinem o compozitie omogena,apoi adaugam faina,mai mixam de 2-3 ori si adaugam compozitia obtinuta peste compozia 1.

Cu ajutorul unei palete amestecam compozitiile in tava,amestecand de jos in sus,dar cu grija pentru a nu le amesteca complet.Adaugam fulgii de migdale,apoi punem tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 40 de min.sau pana trece testul ''scobitoarea''.




Inainte cu 10 min,de a scoate prajitura din cuptor,punem pe foc laptele condensat si ciocolata,pana dau intr-un clocot.

Cand prajitura este gata, o lasam sa se racoreasca 5 min(nu trebuie sa se raceasca) si adaugam peste prajitura compozitia cu lapte.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus glazura doar pe jumatate de prajitura,pe cealalta jumatate am pus cand am servit.Este gustoasa in ambele varianta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

01.03.2012, 21:23

Ubulika 1

02.03.2012, 11:50

super

Dana_Retetegg 1

03.03.2012, 18:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce