Savarine cu ananas

de mirela0911 in Prajituri, 18 Ian 2011 | 2509 vizualizari

 

Pt. blat am folosit reteta de la Nadina, cea cu drojdie. Mersi Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 lg de zahar
  • 3 lg ulei
  • Pt. sirop : 
  • sucul de la 2 compoturi de ananas
  • Pt. umplutura:
  • 500 ml smantana dulce
  • 3 lg zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu ananas:

Pt. aluat: se dizolva drojdia in putin lapte caldut. Intr-un vas se amesteca toate ingredientele ramase si un varf cutit sare. Va rezulta un aluat putin mai gros decat smantana. Se lasa la dospit cel putin 1/2 ora (sa-si dubleze volumul).


Se ung formele de savarina cu unt si se pune 1lg si 1/2 din compozitie si se mai lasa sa creasca putin si in forme. Se da la cuptor la 160 grade pt cca 20-25 minute, pana devin aurii. Se scot din forme si se lasa la racit. Se taie un capacel mic si se insiropeaza foarte bine cu sucul din compotul de ananas. Se lasa pana a doua zi in frigider.


Smantana dulce se bate la mixer cateva minute dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se intareste. Se umplu savarinele cu frisca, se pune capacelul, iar deasupra se orneaza cu un mot de frisca si o bucatica de ananas.


P.S.: Am insiropat doar jumatate din portii cu suc de ananas (ajunge si 1 cutie compot ananas), restul cu sirop din apa, zahar si esenta rom. Peste capacelul savarinelor insiropate cu acest sirop am pus gem de macese (pentru culoare) si un mot de frisca deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

19.01.2011, 21:34

Foarte bune
Ce dulce a avatarul tau

kamy 1

20.01.2011, 19:16

vreauuuu prajitura meaaa

ela 1

21.01.2011, 23:05

cu ananas....ce-mi mai place ananasul....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta clasica