Tarta cu capsuni

de luminita20_2006 in Prajituri, 10 Mai 2009 | 7939 vizualizari

 

E o reteta pe care eu am combinat-o...sa stiti ca a iesit super!

 

INGREDIENTE

       Pentru blat:
  • 250 gr faina
  • 150 gr margarina
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • 2  pliculete zahar vanilat
        Pentru crema:
  •  0,5 l lapte
  •  3 oua
  •  2 linguri cu varf de faina
  •  150 g zahar
  •  2 fiole esenta de vanilie
  • 200 gr capsuni
  • 1 pachet gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Amestecam faina cu margarina rece! Adaugam zaharul si zaharul vanilat, framantam sa se incorporeze si lasam la rece 2 ore. Dupa ceea se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta( eu am folosit una de tort) si se da la cuptor 25 min foc mediu.

Crema: laptele si ouale batute se pun la fiert amestecandu-se in continuu, se adauga si zaharul. Separat se amesteca 2 linguri de faina cu un pic de lapte . Cand da laptele in clocot adaugam faina si mai lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand s-a racit crema adaugam esentele de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul adaugam crema de vanilie; ornam cu capsuni si turnam deasupra gelatina care a fost preparata astfel: peste pachetul de gelatina turnam 100 ml apa si lasam 10 min sa stea, apoi pe baie de abur topim gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Oana 1

10.05.2009, 21:44

Blatul nu se coace deloc?? ca nu se intelege...arata super ornata cu capsuni!

luminita20_2006 1

11.05.2009, 10:49

ba da am omis...scuze....mersi.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de mere si budinca de lamaie