Aspic cu sunca si oua de prepelita

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2012 | 14242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua de prepelita
  • 20 g de gelatina
  • 300 g sunca de porc
  • 100 g de spanac
  • 300 g de maioneza
  • 100 g de morcov
  • sare
  • piper
  • masline optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aspic cu sunca si oua de prepelita:

Se fierb ouale tare se curata si se lasa in asteptare, punem gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece si asteptam ca aceasta sa se dizolve, dupa care  punem  vasul respectiv la bain-marie pentru a se topi la foc mic (exclus a se fierbe). Lasam sa se raceasca si vom adauga gelatina sau Agar-agar(gelatina vegetala preparata din alge marine) dupa care aceasta se va amesteca in maioneza, se gusta si daca mai trebuie se adauga piper alb si sare.

Pentru realizarea acestei retete avem nevoie de o forma de chec sau de terina, aceasta va  trebui imbracata in folie de plastic, lasand folia mai lunga pentru ca aceasta se depaseasca marginile formei. Dupa aceea adaugam sunca care trebuie sa fie asezata atat pe fundul formei cat si pe lateralele formei lasand marginile spre exterior.

Trecem la adaugarea in straturi a maionezei, mai mult de treisferturi peste care punem ouale, unul dupa altul fara a lasa loc intre ele.

Separat se va fierbe spanacul(care se va toca marunt) si morcovul(care se fierbe in apa cu sare si se va taia in cubulete) dupa ce acestea sunt fierte si racite, se scurg de apa se vor toca  se adauga si sunca si se vor amesteca cu restul de maioneza.

Dupa ce aceasta s-a omogenizat se va adauga peste oua, acestea se vor acoperi cu marginile feliilor se sunca  si se va da la frigider peste noapte, vom cauta sa punem peste o greutate care sa preseze forma noastra.

Inainte de momentul servirii se va rasturna pe platou iar datorita foliei de plastic se va scoate fara sa o rupem dupa care se va trece la felierea, aranjarea si servirea ei pe platou.

Pofta Buna  

Timp de preparare 20 de minute

Timp in asteptare: minim 300 minute(5 ore)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic cu sunca si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

la 19:12

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume 2