Placinta cu carne

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2010 | 7548 vizualizari

 

Este delicioasa!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 800 gr carne tocata(eu am avut niste muschi de porc fara grasime pe care l-am tocat)
  • 1 borcan ciuperci conservate
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • jumatate cutie rosii decojite in suc propriu
  • 4oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 100 gr cascaval
  • 3-4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

Aluatul il asezam la dezghetat.


Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il ram pe razatoare. Rodiile decojite le dam prin blender sau pe razatoarea mica. Ciupercile le spalam bine in cateva ape si le tocam marunt.


Intr-o tigaie punem uleiul si o jumatate cana de apa. Cand incepe sa fiarba se pune ceapa si ardeiul kapia. Lasam sa se inmoaie putin ceapa si punem carnea tocata. Amestecam bine si lasam cam 10 minute la foc potrivit, apoi adaugam pasta de rosii obtinuta si ciupercile. Dupa 15 minute condimentam cu sare,piper si boia. Lasam pe foc pana e scazuta bine zeama. Cand e gata compozitia luam tigaia d epe foc si o lasam sa se racoreasca(pana e putin calduta)


Pe o masa se presara niste faina alba. Se pune foaia de aluat si se mai intinde putin cu sucitorul.


Se tapeteaza cu unt o tava rotunda(eu am pus in tava detasabila de tort). Se ia foaia de aluat si se aseaza in tava. Se preseaza marginile tavii cu aluat cu degetele. Surplusul il taiem cu un cutit.


In compozitia de carne adaugam si 3 oua si amestecam bine, apoi o turnam in tava peste aluat. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari apoi il presaram pe deasupra. Venim cu aluatul de pe margini peste carne. Restul de aluat il taiem fasii subtiri si lungi si le asezam peste placinta ca un gardut. Oul ramas il batem spuma si cu un pensonas ,ungem pe deasupra. Dam tava in cuptorul incins 40-50 de minute. Cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.


O serviti cu ce doriti(la noi s-a mancat cu castraveciori murati).


Sa aveti pofta!!!



 

TIPS-URI

1

Puteti pune mai putina carne..mie una mi s-a parut cam multa pentru gustul meu...

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

nadea68 1

20.08.2013, 20:25

Rocsi 1

20.08.2013, 21:41

Babi

Rocsi 1

20.08.2013, 21:41

Nadea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute