Avat prajit

de mihaelar63 in Mancare copii, 27 Iul 2019 | 126 vizualizari

 

 Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat acum vreo trei ani. Am ales bucati de pe burta care nu au oase, pentru ca sa poata servi si cei mici. Am avut invitati pitici la masa, asa ca m-am straduit ca si prezentarea sa fie atragatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg avat [ peste ]
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • 1 lingura ulei aromatizat cu busuioc
  • 3 linguri faina alba de grau
  • ulei pentru prajit
  • sare roz de Himalaya
  • legume pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat prajit:


  1. Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie.

  2. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat .

  3. Masati usor bucatile de peste .

  4. Se da carnea astfel condimentata la rece timp de doua ore .

  5. Scoateti platoul cu bucati de peste si cu ajutorul unei site mici cerneti deasupra , fin , faina alba pe ambele parti .

  6. Prajiti bucatile de peste in baie de ulei incins .

  7. Prima data se pun bucatile de peste cu pielea in jos.

  8. Am scos pestele sa se raceasca pe un gratar de inox .. Astfel l-am pastrat crocant .

  9. Am obtinut un peste cu o frumoasa piele crocanta aurie .

  10. Aranjati bucatile de avat atractiv pe un platou , insotite de legumele preferate .


Pofta buna copii !!!

 

TIPS-URI

1

Despre avat : https://ro.wikipedia.org/wiki/Avat

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat prajit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

29.07.2019, 08:55

oanapl 1

30.07.2019, 12:36

Ce bun cred ca este!

dantes 1

03.08.2019, 10:52

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de fasole cu peste si dovlecel