Avat prajit

de mihaelar63 in Mancare copii, 27 Iul 2019 | 2884 vizualizari

 

 Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat acum vreo trei ani. Am ales bucati de pe burta care nu au oase, pentru ca sa poata servi si cei mici. Am avut invitati pitici la masa, asa ca m-am straduit ca si prezentarea sa fie atragatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg avat [ peste ]
  • 1 lamaie- zeama
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • 1 lingura ulei aromatizat cu busuioc
  • 3 linguri faina alba de grau
  • ulei pentru prajit
  • sare roz de Himalaya
  • legume pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Avat prajit:


  1. Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie.

  2. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat .

  3. Masati usor bucatile de peste .

  4. Se da carnea astfel condimentata la rece timp de doua ore .

  5. Scoateti platoul cu bucati de peste si cu ajutorul unei site mici cerneti deasupra , fin , faina alba pe ambele parti .

  6. Prajiti bucatile de peste in baie de ulei incins .

  7. Prima data se pun bucatile de peste cu pielea in jos.

  8. Am scos pestele sa se raceasca pe un gratar de inox .. Astfel l-am pastrat crocant .

  9. Am obtinut un peste cu o frumoasa piele crocanta aurie .

  10. Aranjati bucatile de avat atractiv pe un platou , insotite de legumele preferate .


Pofta buna copii !!!

TIPS-URI

1

Despre avat : https://ro.wikipedia.org/wiki/Avat

Daca ti-a placut reteta noastra "Avat prajit" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

29.07.2019, 08:55

oanapl 1

30.07.2019, 12:36

Ce bun cred ca este!

dantes 1

03.08.2019, 10:52

Bun!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste sub plapuma