Baba au rum

de Criss in Prajituri, 12 Noi 2016 | 1084 vizualizari

 

Baba au rum, sunt un fel de savarine. Sau mai bine zis predecesoarea savarinelor. ( Cam lesinate babele mele, ca le-am umplut cu frisca naturala si nu sta atat de teapana ca si frisca vegetala.)

 

INGREDIENTE

  •  -250g de făină
  • -2 linguri de zahăr
  • -4g de drojdie uscată
  • -50 ml de lapte
  • -3 ouă
  • -30 g stafide inmuiate in rom
  • -90 g unt moale
  • -300 ml frisca lichida
  • -1 lingura zahar pudra
  • -1 plic zahar vanilat
  • Sirop:
  • -400 ml de apă
  • -200 g de zahăr
  • -1 fiola esenta de rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba au rum:

Modul de preparare, precum si reteta in sine, nu difera prea mult de cea a savarinelor. Intr-un bol se pune faina, drojdia uscata si zaharul. Se adauga laptele caldut si se amesteca totul cu o paleta. Apoi se adauga ouale si untul topit si se amesteca totul si in final se adauga si stafidele scurse si  omogenizeaza compozitia, care va fi destul de moale, dar nu va speriati, asa trebuie sa fie. Se acopera bolul cu un prosop si se lasa aluatul sa creasca pana cand isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut suficient, cu ajutorul unei linguri se repartizeaza in formele pentru savarine, unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina, sau cum am procedat eu, se pune in forme de silicon. Formele de silicon sunt foarte practice pentru ca nu trebuie unse si nu se lipesc. Reteta originala prevede ca "babele" sa se coaca in niste forme tubulare, dar neavand asa ceva, improvizam. ;)

Se coc "babele" pana cand devin aurii, apoi se scot pe un gratar sa se raceasca . Pentru sirop, se fierbe apa cu zaharul, apoi se adauga esenta de rom. Se ia fiecare prajitura si cu o lingura se scufunda in sirop, apoi se pune pe un platou. In final, siropul ramas se repartizeaza in orificiile prajiturilor. Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine ferma. Eu am folosit frisca naturala Sanlacta, dar tot nu a fost atat de ferma pe cat ar fi fost daca foloseam frisca vegetala. Dar gustul e mult mai bun. In fine, eu inca n-am descoperit frisca naturala care sa stea teapana si sa ma multumeasca pe deplin.Se decoreaza prajiturile cu fructe proaspete sau congelate. Eu am pus zmeura congelata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba au rum" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Criss 1

13.11.2016, 16:58

Rocsi 1

13.11.2016, 20:07

foodexplorer 1

06.12.2016, 05:48

Adauga comentariu... Imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Savarine