Baba ghanoush

de Oana in Salate, 11 Ian 2010 | 8775 vizualizari

 

Sunteti pregatiti pentru un festin arabesc?? Noi am fost ieri, la pranz, alaturi de nasii nostri si niste prieteni dragi. Ne-am lins efectiv pe degete! :)

 

INGREDIENTE

  • 500g vinete coapte si curatate
  • o lingura usturoi pisat
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri tahini
  • sare
       Pentru servit:
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva frunze de menta verde
  • putin ulei de masline
  • o rosie
  • cateva picaturi sos de rodie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba ghanoush:

Eu am avut vinetele copate si congelate de asta toamna :). Le-am lasat la dezghetat intr-o sita sa se scura bine de zeama. Le-am amestecat apoi la robot cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si pasta de susan (tahini). Se pune sare dupa gust.


Se orneaza apoi dupa plac, cu patrunjel si menta verde, tocate marunt, o rosie taiata cubulete, cu putin ulei de masline si cateva picaturi de sos de rodie.

 

TIPS-URI

1

Salata se poate amesteca si cu o lingura de lemn, daca nu se doreste o textura asa fina.

2

Se serveste cu lipii libaneze si merge perfect cu salata tabouleh.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba ghanoush" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

elena1988 1

19.01.2011, 12:36

de cand am zis ca o sa fac si eu reteta asta n-am mai apucat, am vazut ca pasta de susan se gaseste in auchan pe galerie este un magazin micut, si se gaseste de toate, sos de soya, taitei din orez etc

adry88 1

08.05.2011, 13:01

retetepersane 1

08.06.2011, 18:22

Ce salata frumoasa ai facut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu capsuni
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

RETETA RECOMANDATA
Salata de varza cu sos de iaurt