Baclava

de kryky_55 in Prajituri, 6 Iun 2009 | 11791 vizualizari

 

Reteta turceasca....greceasca , va las pe voi sa hotarati fiindca eu m-am pierdut de mult in detalii :)) , insa va spun ca e foarte buna!merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame foi de placinta
  • 150 grame unt topit
 Umplutura :
  • 400 grame nuca macinata sau taiata marunt
  • 50 grame zahar
  • 1 lingurita scortisoara 
Sirop : 
  • 200 grame zahar
  • 280 ml apa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 2 linguri miere
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

 Amestecati toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol.

Ungeti tava cu unt si puneti 5 foi de placinta una peste alta ,fiecare foaie in parte vine unsa cu unt topit.

Puneti 1/3 din umplutura rezultata  peste foi dupa care adaugati alte 3 foi de placinat(nu uitati sa ungeti cu unt fiecare foaie in parte),puneti din nou amestecul de nuca ,deasupra puneti inca 2 foi de placinta si din nou amestecul de nuca  ramas iar la final puneti 7-8 foi de placinat.

Portionati ultimul strat de foi de placinte dupa bunul plac(numai stratul de la suprafata) dupa care stropiti cu putina apa si dati la cuptor pentru 15 minute la 190 de grade apoi scadeti temperatura la 14o si mai lasati asa inca 20 de minute.

Dupa ce ati scos baclavaua din cuptor lasati sa se raceasca putin ,timp in care faceti siropul: fierbeti toate ingredientele pentru sirop ianafar de miere pentru 6-8 minute dupa care adaugati si mierea si mai fierbeti pentru 5 minute la foc domol,apoi turnati uniform peste baclava siropul.Lasati baclavaua deoparte pentru cateva ore ca sa absoarba siropul apoi e gata de servit..

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras 1

06.06.2009, 08:00

Rezolvat!

kryky_55 1

06.06.2009, 13:09

multumec muuult bucataras!
te invit la o baclava !

gaby_gabytza 1

20.09.2011, 20:21

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de mac si rahat