Baclava

de miremirc in Prajituri, 12 Apr 2011 | 8708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • ulei
  • Umplutura :
  • 300 g nuca macinata
  • Sirop :
  • 375 ml apa
  • 750 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 80 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Ungem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nuci macinate, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca, ultimele 5 foi unse si ele fiecare.Am avut 14 foi de placinta in pachet.


Dupa ce am uns si ultima foaie de placinta, taiem sub forma de romburi astfel : intai in lungul tavii, la distanta de circa 5 cm, apoi oblic, la aceleasi distante si dam la cuptor pana se rumenesc foile.


Intre timp ne ocupam de sirop.

Intr-o craticioara punem pe foc apa cu zaharul si esenta de vanilie si lasam sa fiarba pana ce siropul devine gros, apoi punem coaja rasa de lamaie; dam de pe foc cand siropul este legat si adaugam rom-ul.

Dupa ce s-a copt, peste baclava se toarna acest sirop fierbinte si se acopera cu un servet pentru 10 minute.

Putem orna fiecare romb cu fulgi de cocos sau fistic macinat.


Nu se introduce in frigider, deoarece se zahariseste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (30)

iri_iri 1

27.04.2013, 20:04

asa o bunatate nu este de refuzat

nilgun 1

07.07.2013, 00:23

bune...dar mi-e dor de baclavalele facute de bunica mea, cu foi intinse, traditionale

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29