Baclava

de miremirc in Prajituri, 12 Apr 2011 | 9364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • ulei
  • Umplutura :
  • 300 g nuca macinata
  • Sirop :
  • 375 ml apa
  • 750 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 80 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Ungem o tava de dimensiunea foilor de placinta cu ulei; punem 5 foi, unse bine fiecare, una peste cealalta, apoi nuci macinate, inca 4 foi unse fiecare cu ulei , inca un strat de nuca, ultimele 5 foi unse si ele fiecare.Am avut 14 foi de placinta in pachet.


Dupa ce am uns si ultima foaie de placinta, taiem sub forma de romburi astfel : intai in lungul tavii, la distanta de circa 5 cm, apoi oblic, la aceleasi distante si dam la cuptor pana se rumenesc foile.


Intre timp ne ocupam de sirop.

Intr-o craticioara punem pe foc apa cu zaharul si esenta de vanilie si lasam sa fiarba pana ce siropul devine gros, apoi punem coaja rasa de lamaie; dam de pe foc cand siropul este legat si adaugam rom-ul.

Dupa ce s-a copt, peste baclava se toarna acest sirop fierbinte si se acopera cu un servet pentru 10 minute.

Putem orna fiecare romb cu fulgi de cocos sau fistic macinat.


Nu se introduce in frigider, deoarece se zahariseste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

iri_iri 1

27.04.2013, 20:04

asa o bunatate nu este de refuzat

nilgun 1

07.07.2013, 00:23

bune...dar mi-e dor de baclavalele facute de bunica mea, cu foi intinse, traditionale

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 09:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete impanate-reteta reinterpretata!

de abetina 3

ieri la 22:25

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

de katty 6

ieri la 15:32

RETETA RECOMANDATA
Baclava