Baclava

de Lavinia in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 1192 vizualizari

 

Ador minunatia asta dulce si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g nuca macinata
  • 50 g pesmet
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g miere
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-un bol incapator amesteca nuca macinata,pesmetul,scortisoara,zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom.


Intr-o craticioara topeste cele 200 g unt.


Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt.


Aseaza prima foaie in tava si unge bine cu unt .Procedeaza la fel si cu urmatoarele 2 foi.(Trebuie sa avem 3 foi de placinta suprapuse si unse cu unt)


Presara din amestecul de nuca ,pune iar foaie unsa cu unt si procedeaza la fel pana termini nuca si foile avand grija ca la final sa ai 2,3 foi suprapuse si unse cu unt.


Cu un cutit bine ascutit taie cu grija baclavaua direct in tava in bucati potrivite.


Toarna untul ramas peste baclava insistand in partile taiate.


Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute.


Cat timp este baclavaua in cuptor pregateste siropul.


Pune intr-o craticioara apa,zaharul,semintele de la pastaia de vanilie ,zeama si coaja de lamaie.


Lasa siropul pe foc pana da 2-3 clocote si zaharul este topit.


Ia de pe foc si adauga mierea.


Scoate tava din cuptor si toarna siropul fierbinte avand grija sa fie distribuit destul de uniform.


Lasa la racit minim 3-4 ore apoi serveste cu mare pofta!

 

TIPS-URI

1

Foile de placinta se scot la temperatura camerei inainte cu minim 1 ora de a fi utilizate.

2

Puteti inlocui untul cu margarina si veti obtine un desert de post absolut delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Mihaela11_jo 1

16.10.2013, 13:50

Delicioasa

Lia_ 1

16.10.2013, 15:03

ia uite-o! iar a gatit dulcegarii

Lavinia 1

17.10.2013, 09:43

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baclava