Baclava

de Lavinia in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 3340 vizualizari

 

Ador minunatia asta dulce si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g nuca macinata
  • 50 g pesmet
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g miere
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-un bol incapator amesteca nuca macinata,pesmetul,scortisoara,zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom.

Intr-o craticioara topeste cele 200 g unt.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt.

Aseaza prima foaie in tava si unge bine cu unt .Procedeaza la fel si cu urmatoarele 2 foi.(Trebuie sa avem 3 foi de placinta suprapuse si unse cu unt)

Presara din amestecul de nuca ,pune iar foaie unsa cu unt si procedeaza la fel pana termini nuca si foile avand grija ca la final sa ai 2,3 foi suprapuse si unse cu unt.

Cu un cutit bine ascutit taie cu grija baclavaua direct in tava in bucati potrivite.

Toarna untul ramas peste baclava insistand in partile taiate.

Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute.

Cat timp este baclavaua in cuptor pregateste siropul.

Pune intr-o craticioara apa,zaharul,semintele de la pastaia de vanilie ,zeama si coaja de lamaie.

Lasa siropul pe foc pana da 2-3 clocote si zaharul este topit.

Ia de pe foc si adauga mierea.

Scoate tava din cuptor si toarna siropul fierbinte avand grija sa fie distribuit destul de uniform.

Lasa la racit minim 3-4 ore apoi serveste cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Foile de placinta se scot la temperatura camerei inainte cu minim 1 ora de a fi utilizate.

2

Puteti inlocui untul cu margarina si veti obtine un desert de post absolut delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Mihaela11_jo 1

16.10.2013, 13:50

Delicioasa

Lia_ 1

16.10.2013, 15:03

ia uite-o! iar a gatit dulcegarii

Lavinia 1

17.10.2013, 09:43

Multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baclava