Baclava

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Oct 2013 | 11494 vizualizari

 

M-am inspirat de la Ela68,ca ma chinuie talentul sa fac o baclava de la 1900 toamna,acum am reusit.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 400 g nuci macinate
  • 1 pachet unt
  • 150 g miere
  • 250 g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri scortisoara
  • 400 ml apa
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Nuca am prajit-o putin ,dupa ce s-a racit am macinat-o si amestecat-o cu 2 linguri de scortisoara.Intindem foile de palcinta,eu am gasit in pachet 14 foi le-am imparti in felul urmator,pe fundul tavii am pus 5 foi,pe fiecare in parte le-am uns cu unt topit,apoi am intins nuca macinata,am venit cu 4 foi,la fel le-am uns pe fiecare in parte,apoi am pus restul de nuca si iar 5 foi de placinta unse cu unt.Am taiat patrate si am dat tava la cuptor cca 30 min.


Cat timp tava este in cuptor pregatim siropul.Punem apa si zaharul pe foc pana se formeaza un sirop ca la dulceata,lasam sa se raceasca cca 20 min si apoi adaugam mierea si zeama de lamaie.Cand scoatem tava din cuptor turnam siropul si lasam ca nuca sa traga siropul.Am taiat-o rece si ornat-o cu fistic maruntit.

 

TIPS-URI

1

daca doriti mai siropat mariti cantitatea de sirop...

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diaconta 1

21.10.2013, 16:12

pentru mine-i prea dulce

Constelatialeu 1

21.10.2013, 16:57

E cam dulce Die,dar n-ar mai fi baclava daca nu-i dulce...ce-i drept nu poti sa mananci multa...

AndreaE 1

27.10.2013, 01:05

Baklava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Baclavale