Baclava

de simona72 in Prajituri, 10 Noi 2013 | 11412 vizualizari

 

Baclavaua este un desert turcesc, dar cunoscuta si ca fiind prajitura nationala a Turciei, Greciei, Bulgariei si o gasiti si in alte tari din Balcani, Orientul Mijlociu....Eu am mancat-o prima oara acum vreo 7 ani, undeva intr-o fundatura din Turcia si tin sa va spun ca intradevar se gaseste in orice cofetarie din Turcia...nu conteaza cat de mare este orasul, sau populatia cat este de bogata.. veti gasi aceasta prajitura in cofetariile lor. Nu a fost chiar o dragoste "la prima degustare"...pt ca ele sunt ffff dulci si nu pot sa spun ca asta ma trage la o prajitura. Dar adaptata dupa gustul meu(adica cu mai putin zahar),pt ca-mi place nuca la nebunie, pt ca este simplu de facut si pt ca pofteam la ea de ceva vreme, i-a venit randul acestui desert...

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta Linco
  • 250 gr unt topit
  • 300 gr nuca prajita si macinata
  • 200 gr zahar
  • 400 ml apa
  • 1 baton scortisoara
  • 1-2 buc de anason stelat
  • 2-3 cuisoare
  • pt decor:
  • 2-3 linguri miere
  • jumatati de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Eu folosesc foile de placinta Linco pt ca nu am avut surpriza sa fie rupte, asa ca voi folositi ce aveti si ce va place.


Intr-o tava mare, sau tava mare a aragazului o ungeti cu unt topit. Puneti jumatate din foile din pachet, dar fiecare foaie o ungeti cu unt. Pachetul contine 12 foi, deci puneti 6 foi suprapuse, unse cu unt. Adaugati nuca prajita putin si macinata, o distribuiti pe toata suprafata foilor de placinta. Acum puneti si restul de foi peste nuca, unse fiecare in parte cu unt. Dupa ce ati terminat, cu varful unui cutit ascutit taiati prajitura in patrate sau romburi. Dati tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30 minute, pana devina rumena si aurie.


Trebuia sa incep cu siropul, dar va spun acum, prima oara pregatiti siropul: puneti apa, zaharul cu mirodeniile pe foc si lasati sa fiarba 10 minute. Cat faceti prajitura siropul are timp sa se raceasca, asa ca atunci cand sunteti gata cu prajitura e gata si siropul.


Cand scoateti tava din cuptor o lasati cateva minute sa se racoreasca,5 minute este suficient si turnati cu un polonic sau lingura mai mare siropul peste prajitura. Lasati ca prajitura sa absoarba bine siropul si apoi serviti cu jumatati de nuca pe fiecare bucata de prajitura si stropita cu putina miere incalzita.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

incalziti borcanul cu miere in apa fierbinte... aceasta cand se incalzeste devine mai usoara, mai fluida si asa nu veti pune miere prea multa si nici nu va fi asa de dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Valclaudia 1

15.02.2014, 09:38

sa stii ca de-asta fac azi!

simona72 1

15.02.2014, 12:39

Clau, deci sa vin in vizita...

babi5 1

06.10.2014, 14:58

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Baclava