Desert prajitura simpla cu ciocolata

de Andreea Caroline in Prajituri, 9 Aug 2018 | 330 vizualizari

 

O prajitura delicioasa ce se prepara simplu si cu putine ingrediente ...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina tip ''00''
  • 3 oua
  • frisca ( pentru decor)
  • cirese (pentru decor)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura simpla cu ciocolata:

Punem intr-o craticioara untul cu ciocolata la foc mic si lasam sa se topeasca, amestecand in continuu. Cand s-au topit, stingem focul si lasam sa se racoreasca.


Separam albusurile de galbenusuri.


Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam pana vom obtine o spuma densa si deschisa la culoare.


Adaugam faina putin cate putin si mixam in continuare. Vom obtine o compozitie foarte densa.


Adaugam apoi ciocolata topita si amestecam bine.


Separat, mixam albusurile spuma tare si adaugam putin cate putin in vasul cu compozitia de galbenusuri,amestecand usor cu o spatula de jos in sus.


Ungem o tava cu unt si presaram faina si turnam compozitia.


Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru circa 30 minute. ( Nu mai mult )


Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca. O portionam dupa plac si ornam (optional) cu frisca si cirese.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Putem inlocui ciresele cu alte fructe dorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura simpla cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

13.08.2018, 19:44

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 21:03

Andreea Caroline 1

16.08.2018, 06:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat