Baclava

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 4003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baclava:
  • 1 pachet foi de placinta (nu foietaj!)
  • 250 -300 g unt
  • 300 g nuca macinata
  • 2 lg scortisoara
  • 50 g zahar
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 5 lg miere
  • esenta rom (6 picaturi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Umplutura:Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara.

Baclava:se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca.

Urmeaza alte 3 foi , unse fiecare cu unt si cu umplutura de nuca;apoi alte 3 foi unse fiecare , cu nuca ,iar la final 4 foi unse fiecare.Este bine sa ungeti ultima foaie cu unt.

Apoi se taie in patratele ( dar foarte putin sa treceti cutitul prin aluat).

Se da la cuptor pentru 5-10 minute pana se face .

Sirop: apa si zaharul se pun pe foc 20 minute.Cand s-a facut un sirop se adauga esenta de rom, iar cand s-a racit  se adauga mierea.

Siropul se pune in farfurie peste bucatile de baclava si nu in tava, deoarece devin prea insiropate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Patratele cu nuca crocante