Baclava

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 1702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baclava:
  • 1 pachet foi de placinta (nu foietaj!)
  • 250 -300 g unt
  • 300 g nuca macinata
  • 2 lg scortisoara
  • 50 g zahar
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 5 lg miere
  • esenta rom (6 picaturi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Umplutura:Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara.


Baclava:se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca.


Urmeaza alte 3 foi , unse fiecare cu unt si cu umplutura de nuca;apoi alte 3 foi unse fiecare , cu nuca ,iar la final 4 foi unse fiecare.Este bine sa ungeti ultima foaie cu unt.


Apoi se taie in patratele ( dar foarte putin sa treceti cutitul prin aluat).


Se da la cuptor pentru 5-10 minute pana se face .


Sirop: apa si zaharul se pun pe foc 20 minute.Cand s-a facut un sirop se adauga esenta de rom, iar cand s-a racit se adauga mierea.


Siropul se pune in farfurie peste bucatile de baclava si nu in tava, deoarece devin prea insiropate.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

babi5 1

24.11.2014, 07:57

MotanLaOale 1

24.11.2014, 09:00

Rocsi 1

24.11.2014, 23:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baclava