Baclava

de noiinbucatarie in Prajituri, 31 Mar 2016 | 1315 vizualizari

 

Un dulce turcesc foarte bun, pe care il fac cu drag de fiecare data. Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/baclava/

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 500 g nuca faramitata mai mare
  • 350 g zahar
  • 200 g ulei sau unt topit
  • 1/2 zeama de lamaie.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se lasa foile de placinta la dezghetat.

Se lucreaza pe fiecare foaie de placinta in parte. Ungem foia toata de placinta cu unt topit sau cu ulei si presaram nuca maruntita. La un capat punem nuca pe toata suprafata, la celalalt lasam doar ulei sa se prinda bine foile intre ele.

Ne folosim de o tija subtire( eu am folosit o andrea lunga de crosetat pe care am infasuat-o cu folie de aluminiu). Incepem din capatul foii unde am presarat nuca si rulam toata foaia. O strangem cu ambele maini la jumatatea tijei ca in imaginea de mai jos si o scoatem de pe tija apoi. Va ramane ca un rulou.

Acceasi procedura o folosim pentru fiecare foaie de placinta.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem rulourile de baclava. Le dam la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor. Nu trebuie tinute foarte mult la cuptor. Cand sunt gata le portionam cu un cutit cu lama bine ascutita ca sunt putin crocante.

Intre timp pregatim un sirop din zahar si 200 ml apa. Il punem pe foc si lasam pana cand se ingroasa. Adaugam zeama de la lamaie si turnam peste baclavaua calda. Lasam la racit. Este unul dintre cele mai bune deserturi!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti, puteti folosi si migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

noiinbucatarie 1

01.04.2016, 21:08

Camelya 1

04.04.2016, 15:21

Vaiii, salivez!

noiinbucatarie 1

04.04.2016, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene cu ciocolata si portocale

de Criss 6

Madlene cu...

la 14:26

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25