Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork

de JustLoveCookin in Porc, 28 Dec 2010 | 2434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg umar de porc,
  • 4 mere mici,
  • o mana de parmezan,
  • 2-3 feliute de bacon,
  • cateva linguri ulei masline,
  • 800 ml vin alb/rosu sec,
  • sare,
  • piper,
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork:

Intai de toate trebuie sa alegem o bucata de umar de porc.Muschiul e prea dur si nu vom obtine o carnita delicata.Eu am rugat-o pe tanti de la macelarie sa imi “deschida” bucata de carne.Puteti sa o faceti si acasa foarte bine.Aveti nevoie doar de un cutit foarte bine ascutit.Pe blog am atasat 2 video cu explicatii pentru "deschidere" si pentru legare.Nu cred ca pot sa fac asta si aici,asa ca ori dati un ochi pe blog,ori cautati un video care sa explice "the roll cutting" si unul "tying a roast".Ok pana aici!



Am frecat bine carnea cu sare si piper pe ambele parti,astfel incat topindu-se sa patrunda bine.


Am curatat de coaja 2 mere mici si le-am taiat intai in sferturi,apoi feliute.


La fel am facut si cu parmezanul.L-am taiat feliute foarte subtiri.


Am intins bucata de carne, peste ea 2 felii de bacon,apoi merele, iar la urma parmezanul.


Am rulat strans,apoi am legat(ca in video).


Dupa ce am legat animalul,l-am pus intr-o oala cu cateva linguri de ulei de masline incins,cu diametrul aproape egal lungimii bucatii de carne.Apoi am prajit-o bine pe toate partile.Etapa asta “sigileaza” sucul carnii inauntru.Cand a fost bine prajita,am turnat deasupra vinul.Eu am folosit un vin alb sec,de calitate.Insa puteti folosi si rosu,culoarea sosului va fi mult mai atragatoare.Mie mi-a parut rau ca nu am pus vin rosu tocmai pentru culoare.Gustul…Divin!


L-am lasat pe foc mic,intorcandu-l din cand in cand,timp de 2-3 ore.Depinde de marimea bucatii de carne,a mea a avut 1 kg.


In ultimele 5-10 minute curatam alte 2 mere mici,le taiem feliute si le punem in oala.Lasam cateva minute,pana devin “sfaramabile” cu furculita.Ne punem deci pe fapte si le sfaramam cu furculita.Lasam pana la racirea completa.Orice roast se taie rece,daca vrem sa obtinem felii drepte si frumoase.Carnea calda tinde sa se sfarame,sa alunece si nu o veti putea felia frumos.


Cand s-a racit,scoatem carnea,indepartam ata,si o feliem.Dispunem feliile in oala,peste sosul de mere,si inainte de a servi,le incalzim.


Eu am facut-o lata din nou,am pozat din greu timp de 30 minute,apoi am mancat.Cand m-am asezat la calculator am observat cardul aparatului tantos introdus.E a doua oara cand mi se intampla,aparatul nu ma anunta ca nu am card in el,cata greutate pe umerii mei


Am reusit sa pozez (prea tarziu) 2 feliute amarate dintr-un capat,tot ce mai ramasese din ditamai animalul.Restul feliilor au aratat minunat,va asigur.Iar gustul e just heavenly…Multi fug de combinatii de fructe si carne,insa nu stiu ce pierd.Puteti incerca cu o bucata mai mica de carne.Veti vedea ca nu o sa va para rau.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bacon,apple and parmesan stuffed roast pork" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Ubulika 1

29.12.2010, 19:11

Cris2711 1

29.12.2010, 19:14

Sarbatori fericite,mersi pentru urari

MotanLaOale 1

30.12.2010, 12:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc inabusita