Piftie de porc

de LUK in Porc, 2 Ian 2011 | 2977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • o jumatate de kilogram de cane afumata cu grasime(eu am avut de la mama mea de la tara,afumata de ea)
  • 12 catei de usturoi
  • 4 litri de apa
  • sare dupa gust
  • 1 morcov pentru ornat
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Piciorusele se pun la fiert impreuna cu carnea in apa,la foc mic.Se fierb cam 7-8 ore pana cand se desprinde carnea de pe picioruse.Dupa ce au fiert se scoate carnea si piciorusele pe o farfurie.Se desface carnea si soricul de pe picioruse iar bucata de carne se taie marunt.Se pun inapoi in apa si se mai dau 2-3 clocote cu usturoiul dat prin presa sau razatoare si sarea.Se opreste focul si se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe plic apoi se pune in apa cu carne.


Se pun bucati de carne si bucati de morcov(eu l-am pus nefiert) in vasele in care dorim sa punem piftia,apoi se toarna apa in care au fiert peste(eu am strecurat-o).Se lasa la racit la temperatura camerei apoi se pun in frigider peste noapte sau cateva ori sa se inchege f bine.Noua ne place sa presaram boia dulce pste piftie cand o mancam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

03.01.2011, 23:51

pentru prima data arata super

LUK 1

03.01.2011, 23:52

mersi mamaieelena..

kamy 1

05.01.2011, 15:47

de craciun am facut portie dubla si tot nu ne-am saturat 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc a la Nico