Piftie de porc

de LUK in Porc, 2 Ian 2011 | 4922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • o jumatate de kilogram de cane afumata cu grasime(eu am avut de la mama mea de la tara,afumata de ea)
  • 12 catei de usturoi
  • 4 litri de apa
  • sare dupa gust
  • 1 morcov pentru ornat
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

 Piciorusele se pun la fiert impreuna cu carnea in apa,la foc mic.Se fierb cam 7-8 ore pana cand se desprinde carnea de pe picioruse.Dupa ce au fiert se scoate carnea si piciorusele pe o farfurie.Se desface carnea si soricul de pe picioruse iar bucata de carne se taie marunt.Se pun inapoi in apa si se mai dau 2-3 clocote cu usturoiul dat prin presa sau razatoare si sarea.Se opreste focul si se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe plic apoi se pune in apa cu carne.

Se pun bucati de carne si bucati de morcov(eu l-am pus nefiert) in vasele in care dorim sa punem piftia,apoi se toarna apa in care au fiert peste(eu am strecurat-o).Se lasa la racit la temperatura camerei apoi se pun in frigider peste noapte sau cateva ori sa se inchege f bine.Noua ne place sa presaram boia dulce pste piftie cand o mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

03.01.2011, 23:51

pentru prima data arata super

LUK 1

03.01.2011, 23:52

mersi mamaieelena..

kamy 1

05.01.2011, 15:47

de craciun am facut portie dubla si tot nu ne-am saturat 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura pomana porcului