Piftie de porc

de LUK in Porc, 2 Ian 2011 | 2883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse de porc
  • o jumatate de kilogram de cane afumata cu grasime(eu am avut de la mama mea de la tara,afumata de ea)
  • 12 catei de usturoi
  • 4 litri de apa
  • sare dupa gust
  • 1 morcov pentru ornat
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

 Piciorusele se pun la fiert impreuna cu carnea in apa,la foc mic.Se fierb cam 7-8 ore pana cand se desprinde carnea de pe picioruse.Dupa ce au fiert se scoate carnea si piciorusele pe o farfurie.Se desface carnea si soricul de pe picioruse iar bucata de carne se taie marunt.Se pun inapoi in apa si se mai dau 2-3 clocote cu usturoiul dat prin presa sau razatoare si sarea.Se opreste focul si se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe plic apoi se pune in apa cu carne.

Se pun bucati de carne si bucati de morcov(eu l-am pus nefiert) in vasele in care dorim sa punem piftia,apoi se toarna apa in care au fiert peste(eu am strecurat-o).Se lasa la racit la temperatura camerei apoi se pun in frigider peste noapte sau cateva ori sa se inchege f bine.Noua ne place sa presaram boia dulce pste piftie cand o mancam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

03.01.2011, 23:51

pentru prima data arata super

LUK 1

03.01.2011, 23:52

mersi mamaieelena..

kamy 1

05.01.2011, 15:47

de craciun am facut portie dubla si tot nu ne-am saturat 5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!