Bagheta

de Miha in Piine, 23 Ian 2012 | 7473 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 250 ml apa
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita miere
  • 10 g drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta:

Am preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire.

In cuva masinii de paine se pune faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina apa calduta. Se toarna peste faina, adaugam restul de apa si uleiul. Se framanta un aluat elastic si omogen.

Scoatem aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in 3 parti egale (sau 4, in functie de marimea tavii)

Fiecare bucata de aluat o intindem cu mana pana ii dam o forma dreptunghiulara. Impaturim dreptunghiul pe lungime, astfel incat sa acopere 3/4 din suprafata. Lipim marginea apasand usor cu degetele, apoi din partea dublata incepem sa rulam, dand aluatului forma de sul. Sulul astfel format il intindem apoi cu mana (prin rulare cu palmele) pana ajunge la dimensiunea tavii.

In tava tapetata cu hartie de copt punem prima bagheta. Indoim putin hartia, astfel incat sa facem o margine. Repetam operatiunea dupa fiecare bagheta in parte. Lateralele le vom sustine cu 2 cutii de carton, de la folia de aluminiu sau cea alimentara. Astfel baghetele vor creste numai in inaltime, nu si in latime.

Cine are forma speciala de copt baghete va sari peste aceasta operatiune. :)

Acoperim tava cu folie alimetara si lasam vreo jumatate de ora la crescut. Le-am uns cu galbenus de ou desfacut cu 2 linguri de lapte, am crestat din loc in loc cu un forfece de bucatarie si am dat tava la cuptor la foc mediu pentru cca 25 de minute, pana s-au rumenit frumos.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

VERONICA2607 1

15.03.2012, 19:01

super bune

jolygina 1

20.08.2012, 22:34

foarte bune ,asa merge fara forma de baghete

MOKUSKA 1

24.06.2014, 16:39

ohh ce frumoase sunt! mie mi-e frica sa fac paine, nu ma intreba de ce..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baghetă franţuzească cu seminţe