Bagheta cu unt si usturoi

de mihaelaradu in Piine, 18 Ian 2011 | 9078 vizualizari

 

Noi avem mereu bagheta cu usturoi la congelator! E un aperitiv perfect cand ai musafiri neanuntati! :)

 

INGREDIENTE

  • 2 baghete/ batoane de paine
  • unt
  • usturoi pisat(sau pudra)
  • marar uscat
  • menta uscata
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bagheta cu unt si usturoi:

Baghetele se cresteaza feliute.


Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i da un aspect placut).


Cu o lingurita sau o lama de cutit, tartinam bagheta intre crestari, cu amestecul de unt.


Se aseaza pe o folie de aluminium, intr-o tava, si se introduce in cuptorul pre-incalzit, la foc mediu.


Se tine la cuptor pana se rumeneste coaja (cca 10 min).


Se serveste cu ceai sau cacao cu lapte.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi unt cu verdeata din comert (Napolact, Kerrygold, etc)

2

Baghetele, astfel unse, se pot inveli in folie de aluminiu si se pastreaza la congelator.

3

Daca folositi baghete congelate, prelungiti timpul de "coacere". incalzire (cca 20-25 min)

4

Se poate folosi si branza topita, alaturi de unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta cu unt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mihaelaradu 1

20.01.2011, 10:27

Nicio problema! Acum imi plac musafirii De cand cu bucataras.ro, gatesc non-stop! Azi va astept la suvlaki cipriot si creveti cu sos

aziz 1

26.05.2011, 09:09

http://culinar.bzi.ro/aperitive/bagheta-cu-unt-si-usturoi/ esti si aici apreciata dar au uitat sa-ti spuna

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 12:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv trandafiri picanti