Baigli

de Julie in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 5675 vizualizari

 

Baigli- intalnit mai mult in Ardeal si in Banat, este un cozonac-rulada, facut dintr-o coca subtire, umpluta cu crema de nuci sau de mac.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 galbenusuri,
  • 150 ml lapte,
  • 100 g unt,
  • coaja rasa de citrice,
  • 100 g zahar,
  • 30 g drojdie uscata,
  • 500 g faina.
  • Umplutura:
  • 100 g seminte de mac,
  • 150 ml lapte, 
  • 50 g unt,
  • 2 albusuri,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli:

Foaia:

Se face o maia din drojdie, lapte caldut si 3 linguri faina; se lasa la dospit 30 min. Se mixeaza untul cu zaharul, coaja de citrice, apoi cu galbenusurile. Intr-un bol mai mare se aseaza faina si se face o adancitura in mijloc unde se toarna maiaua si amestecul cu unt. Se framanta un aluat omogen care se desprinde usor de pe peretii vasului. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Se spala macul in apa rece, se scurge si se fierbe in lapte pana se ingroasa. Se adauga untul, esenta si se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in crema racita.

Asamblarea:

Se intinde aluatul in foaie subtire, dreptunghiulara, se aseaza umplutura si se ruleaza. Ruladele se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se ung deasupra cu ou si se presara cu zahar vanilat. Se coc in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si stafide