Baigli cu nuca

de Nadyne in Dulciuri, 27 Oct 2016 | 2795 vizualizari

 

     Baigli, saviecuta, cozonac banatean sau unguresc...oricum i s-ar spune este delicios, aromat si plin de nuca. Am primit reprosuri de-a lungul timpului in privinta cantitatii de umplutura, ca este prea multa. Insa, niciodata nu o sa-l pregatesc altfel decat cu multa, excesiva si exagerata crema de nuca. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1/2 kg faina
  • 1 ou +1 galbenus
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml lapte caldut, nu fierbinte +1 lingura de lapte
  • 200 g unt 82% grasime moale, dar nu topit + 1 lingura untura(daca aveti, aceasta fragezeste si mai mult aluatul)
  • coaja rasa de lamaie sau/si de portocala
  • 1 praf de sare

Pentru crema de nuca:

  • 200 g nuca macinata
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita de unt
  • 4-5 linguri zahar sau mai mult, dupa gust
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Crema de nuca o preparam astfel: punem laptele la fiert cu untul si zaharul, pana cand se topeste cel din urma, apoi adaugam nuca macinata. Mai lasam putin pe foc, amestecand mereu. Punem esenta de rom si lasam la racit.


Daca avem o crema prea subtire mai adaugam o lingura, doua de pesmet, daca este prea vartoasa, subtiem cu putin lapte.


Ingredientele pentru aluat se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: oul, laptele, untul, zaharul, sarea, miroasele, faina si drojdia.


Se framanta un aluat elastic, care se infoliaza si se introduce in frigider pentru o jumatate de ora.


Dupa ce trec cele 30 de minute, scoatem aluatul, il impartim in doua si intindem foi pe blatul uns cu foarte putin ulei, Repartizam uniform pe fiecare foaie cate o jumatate din crema de nuca si rulam strans.


Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Nadyne 1

28.10.2016, 06:40

Multumesc pentru aprecieri!

simona72 1

28.10.2016, 09:14

Si mie tot cu multa crema de nuca imi place Foarte bun si frumos ti-a iesit!

diaconta 1

02.11.2016, 09:05

Minunat cozonacul tau
Cat de bun e cu umplutura multa si foaie subtire dar pufoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert spirale cu halva