Savarine cu rom

de Doralinda in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 1732 vizualizari

 

Stiu ca e o reteta foarte comuna, dar am zis totusi sa o postez! A fost prima oara si mi-a fost cam frica, mai ales cand am vazut cum arata aluatul! dar vazand rezultatul, sigur ca o voi repeta!
Fiind prima oara cand le-am facut, le-am lasat la cuptor la o temperatura mai mare, din aceasta cauza mi-au iesit mai inchise la culoare, asa ca data urmatoare voi folosi temperatura care am scris-o in reteta!

 

INGREDIENTE

Ptr sirop:
  • 500 gr zahar
  • 700 ml apa
  • 2 linguri de rom
Ptr: umplutura:
  • 1 kg smantana
  • 300 gr zahar pudra
Ptr aluat:
  • 400 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 7 oua
  • 30 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 pliculet vanilie
  • 5 gr sare
  • 150 gr unt la temperatura camerei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu rom:

Amestecam cu mixerul la o viteza medie, faina, laptele, zaharul, drojdia si vanilia pana se incorporeaza bine. Apoi punem sarea si untul continuand sa amestecam pana devine o compozitie omogena. Lasam aluatul putin sa creasca. Apoi ptr ca compozitia era moale, eu am luat cu o lingura si am pus in formele unse deja cu putin unt si am mai lasat putin, apoi am pus la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 20 min( depinde si de cuptorul fiecaruia!) Apoi am facut frisca, batand cu mixerul incet ingredientele. Ptr sirop, am fiert cca 5 min zaharul cu apa si la urma am pus romul, apoi am lasat la cald pe aragaz. Cand briosele sunt gata, le lasam sa se raceasca, le punem in siropul cald, lasandu-le destul timp ptr a se impregna bine, intorcandu-le pe toate partile, apoi le scoatem si le asezam pe un gratar ca sa se scurga surplusul de sirop. Apoi le taiem pe orizontal si le umplem cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Daca le punem la frigider, e indicat sa le acoperim cu un film transparent ptr a nu se usca.

2

Eu am facut si o umplutura de ciocolata ptr ca fetitele mele nu vor frisca! Si am ornat cu sirop de ciocolata!

3

in sirop, daca nu doriti alcol, nu e necesar sa puneti romul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Doralinda 1

21.01.2013, 12:57

Ionela, multumesc frumos!

DinDragostePentruGatit 1

21.01.2013, 14:43

Cum de le-am scapat?

Doralinda 1

21.01.2013, 15:09

Dindragosteptrgatit! Esti o dulce!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Gogosele de dovlecel cu branza