Savarine cu rom

de Doralinda in Dulciuri, 20 Ian 2013 | 3481 vizualizari

 

Stiu ca e o reteta foarte comuna, dar am zis totusi sa o postez! A fost prima oara si mi-a fost cam frica, mai ales cand am vazut cum arata aluatul! dar vazand rezultatul, sigur ca o voi repeta!
Fiind prima oara cand le-am facut, le-am lasat la cuptor la o temperatura mai mare, din aceasta cauza mi-au iesit mai inchise la culoare, asa ca data urmatoare voi folosi temperatura care am scris-o in reteta!

 

INGREDIENTE

Ptr sirop:
  • 500 gr zahar
  • 700 ml apa
  • 2 linguri de rom
Ptr: umplutura:
  • 1 kg smantana
  • 300 gr zahar pudra
Ptr aluat:
  • 400 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 7 oua
  • 30 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 pliculet vanilie
  • 5 gr sare
  • 150 gr unt la temperatura camerei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu rom:

Amestecam cu mixerul la o viteza medie, faina, laptele, zaharul, drojdia si vanilia pana se incorporeaza bine. Apoi punem sarea si untul continuand sa amestecam pana devine o compozitie omogena. Lasam aluatul putin sa creasca. Apoi ptr ca compozitia era moale, eu am luat cu o lingura si am pus in formele unse deja cu putin unt si am mai lasat putin, apoi am pus la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 20 min( depinde si de cuptorul fiecaruia!) Apoi am facut frisca, batand cu mixerul incet ingredientele. Ptr sirop, am fiert cca 5 min zaharul cu apa si la urma am pus romul, apoi am lasat la cald pe aragaz. Cand briosele sunt gata, le lasam sa se raceasca, le punem in siropul cald, lasandu-le destul timp ptr a se impregna bine, intorcandu-le pe toate partile, apoi le scoatem si le asezam pe un gratar ca sa se scurga surplusul de sirop. Apoi le taiem pe orizontal si le umplem cu frisca. 

TIPS-URI

1

Daca le punem la frigider, e indicat sa le acoperim cu un film transparent ptr a nu se usca.

2

Eu am facut si o umplutura de ciocolata ptr ca fetitele mele nu vor frisca! Si am ornat cu sirop de ciocolata!

3

in sirop, daca nu doriti alcol, nu e necesar sa puneti romul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Doralinda 1

21.01.2013, 12:57

Ionela, multumesc frumos!

DinDragostePentruGatit 1

21.01.2013, 14:43

Cum de le-am scapat?

Doralinda 1

21.01.2013, 15:09

Dindragosteptrgatit! Esti o dulce!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Minciunele