Baklava Muffins

de madi_marin in Prajituri, 16 Mai 2012 | 3772 vizualizari

 

Reţetă luată din revista ,,Good Food,,….un număr din anul 2006.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 muffinsuri mari
  • Aluat:
  • 210 g făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 75 ml miere
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte bătut (sau iaurt amestecat cu puţin lapte pentru o consistenţă mai lichidă)
  • 50 g unt topit
  • Umplutura:
  • 100 g nuci sfărâmate
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriţă pudră de scorţişoară
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baklava Muffins:

Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.

Ingredientele uscate ….făina,praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol.

Ingredientele lichide…..laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.

Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul dar nu foarte bine. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.

Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un pic de umplutură. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Bicarbonatul de sodiu se foloseste ca sa neutralizeze aciditatea laptelui batut. In toate compozitiile de checuri in care se pun smantana acrisoara,lapte batut sau iaurt, ce fragezesc si dau o textura moale,e bine sa se foloseasca şi jumătate de lingurita de bicarbonat pe langa praful de copt. (Sfat Good Food)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baklava Muffins" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

madi_marin 1

18.05.2012, 18:10

mamaieelena....multumesc...

Sim0na 1

18.05.2012, 22:42

Am salvat reteta!!! Delicios arata aceste muffins!!

madi_marin 1

19.05.2012, 13:59

SimOna...multumesc...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si ness