Prajitura cu branza si capsuni

de crinutz in Prajituri, 9 Feb 2012 | 3344 vizualizari

 

O prajitura cu un stadiu de pregatire mediu,aspectuoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 800 grame branza dulce de vaci
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 grame stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic gelatina
  • 300 grame capsuni
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Decorul:
  • 200 grame capsuni
  • 1 plic Tort -Gelee
  • cateva cirese
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si capsuni:

Blatul se prepara astfel


Galbenusurile se separa de albusuri iar albusurile se bat spuma cu zaharul pana devin ca o bezea.Treptat se adauga galbenusurile,se amesteca de jos in sus incet si se adauga treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Se amesteca pana la incorporarea fainei.Compozitia astfel rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la foc potrivit pentru 40 minute.Se scoate blatul si se lasa la racit.


Crema:


Branza de vaci se mixeaza cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat dupa care se adauga stafidele si gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(se lasa la inmuiat in apa rece dupa care se pune pe baie de aburi pana incepe gelatina sa se topeasca).Se pun capsunile taiate pe jumatatate,se amesteca cu o lingura si se da la rece pentru 20 minute.


Siropul


Apa se pune la fiert cu zaharul si cand a dat in clocot se opreste si se da la rece iar cand s-a racit se adauga esenta de vanilie.


Decorul


Foile de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic dar abia dupa ce prajitura este aproape de final.Capsunile si ciresele se taie pe jumatate.


Asamblare:


Blatul se insiropeaza cu siropul de vanilie , se adauga crema ,se finiseaza cu un cutit cu lama lata iar peste crema ca si decor se aseaza jumatati de capsuni si cirese.Se toarna Tort Gelee si se da la rece pentru 20 minute.


 

TIPS-URI

1

Este foarte important ca gelatina sa nu fiarba pentru ca isi pierde din proprietati iar crema nu se va intari.

2

Atat blatul cat si siropul trebuie sa fie reci

3

Tort Gelee se toarna foarte repede pe intreaga suprafata deoarece se va intari imediat pe suprafata unde a fost turnat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Bunica 1

11.09.2013, 09:40

La multi ani!

Rocsi 1

11.09.2013, 11:15

La multi ani!

Andreea Caroline 1

11.09.2014, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!