Rulada cu cafea si caramel

de diaconta in Prajituri, 6 Mar 2011 | 9077 vizualizari

 

Parca totusi nu putea sa treaca weekend-ul fara ceva "dulce"....macar ca am mai promis sa fiu cuminte.Asa ca am prins curaj sa fac o rulada,spun asta pentru ca mie nu-mi prea ies ruladele.Pana la urma ,gustul a fost deosebit iar aspectul multumitor.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cafea solubila
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare

Crema:

  • 10 linguri zahar
  • 250 ml lapte evaporat
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri praf de budinca instant(1 lingura amidon alimentar)
  • 1o gr gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea si caramel:

Blat:


Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul pana cand se obtine o consistenta tare si lucioasa.galbenusurile se amesteca cu cele doua linguri de ulei si se pun peste albusuri.Faina se amesteca cu praful de copt,cafeaua si cacaua.Se pune peste albusuri ,amestecand usor cu o paleta.


Se pune la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 15-20 de minute in functie de temperatura cuptorului.


Crema:


Frisca,impreuna cu smantana se bat spuma si se pune la rece.Eu nu sunt foarte incantata de frisca lichida,de aceea am adaugat putina smantana,asa gustul s-a mai apropiat de ceea ce vreau eu.


Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.


Se separa ouale.Galbenusurile se amesteca cu praful de budinca.Ar fi trebuit sa pun amidor,dar nu am avut.


Cele 10 linguri de zahar se pun pe foc si se caramelizeaza.Cand acesta a capatat o culoare usor maronie si s-a topit complet ,se pune laptele evaporat.Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul.


In crema de galbenusuri se pune cate putin sirop fierbine si se amesteca.Apoi se incorporeaza in tot siropul si se pune iar pe foc.Lasam sa fiarba,amestecand tot timpul,pana cand crema are consistenta unei smantani mai groase.


Se lasa sa se raceasca putin si cand este calduta se adauga cate putin gelatina.


Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca.Se pot pune si albusurile batute spuma.Eu nu le-am pus,ar fi fost prea multa crema pentru o rulada.


Cu prajiturica asta mi-am satisfacut si pofta de cafea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (125)

diaconta 1

28.01.2013, 20:08

Ruxy,nu glumesc.Sunt multe chestii de care eu nu sunt multumita si trebuie sa mai lucrez la ele
Multumesc draga mea

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 13:01

ce bunatate !

diaconta 1

01.12.2013, 13:36

Krysty,buna este,dar nu prea-mi ies frumoase ruladele )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere caramelizate