Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Iul 2015 | 3536 vizualizari

 

V-am adus o prajitura delicioasa pe care sper sa o incercati cat inca se mai gasesc visine pe piata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 10 linguri zahar;
  • 5 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 250 g faina;
  • 400 g visine fara samburi.
  • Glazura de visine:
  • 500 g visine fara samburi;
  • doua linguri amidon;
  • 3 linguri zahar.
  • Crema de vanilie:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • doua galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Decor:
  • ciocolata rasa.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se incorporeaza, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se adauga visinele si se incorporeaza in aluat. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Glazura de visine:


Se pun visinele, zaharul si amidonul intr-o cratita la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa, apoi se ia cratita de pe foc.


Crema de vanilie:


Intr-o cratita se amesteca amidonul cu putin lapte pana cand se dilueaza. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul, putin cate putin.


Asamblare:


Peste blat se pune glazura de visine, crema, iar la final se decoreaza cu ciocolata rasa. Se da la rece, apoi se poate servi.




 

TIPS-URI

1

Ca sa nu se topeasca crema, blatul si glazura trebuie sa fie reci sau cel putin la temperatura camerei atunci cand aceasta se pune pe blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

17.07.2015, 13:04

Cred ca a fost tare buna!

diaconta 1

17.07.2015, 21:04

Doamne ce-mi place

Ancutsa 1

12.11.2017, 10:49

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica visinica