Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Iul 2015 | 2351 vizualizari

 

V-am adus o prajitura delicioasa pe care sper sa o incercati cat inca se mai gasesc visine pe piata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 10 linguri zahar;
  • 5 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 250 g faina;
  • 400 g visine fara samburi.
  • Glazura de visine:
  • 500 g visine fara samburi;
  • doua linguri amidon;
  • 3 linguri zahar.
  • Crema de vanilie:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • doua galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Decor:
  • ciocolata rasa.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se incorporeaza, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se adauga visinele si se incorporeaza in aluat. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. 

Glazura de visine:

Se pun visinele, zaharul si amidonul intr-o cratita la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa, apoi se ia cratita de pe foc.

Crema de vanilie:

Intr-o cratita se amesteca amidonul cu putin lapte pana cand se dilueaza. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul, putin cate putin.

Asamblare:

Peste blat se pune glazura de visine, crema, iar la final se decoreaza cu ciocolata rasa. Se da la rece, apoi se poate servi.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Ca sa nu se topeasca crema, blatul si glazura trebuie sa fie reci sau cel putin la temperatura camerei atunci cand aceasta se pune pe blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-0
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-1
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-2
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-3
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-4
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-5
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-6
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-7
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-8
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-9
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-10
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-11
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-12
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-13
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-14
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-15
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-16
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-17
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-18
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-19
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie-20

COMENTARII (14)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

15.07.2015, 22:28

Chiar a fost foarte buna! Multumesc tuturor!

mirela0911

mirela0911 1

17.07.2015, 13:04

Cred ca a fost tare buna!

diaconta

diaconta 1

17.07.2015, 21:04

Doamne ce-mi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro