Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 14 Iul 2015 | 2937 vizualizari

 

V-am adus o prajitura delicioasa pe care sper sa o incercati cat inca se mai gasesc visine pe piata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 10 linguri zahar;
  • 5 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • 250 g faina;
  • 400 g visine fara samburi.
  • Glazura de visine:
  • 500 g visine fara samburi;
  • doua linguri amidon;
  • 3 linguri zahar.
  • Crema de vanilie:
  • 60 g amidon;
  • 500 ml lapte;
  • doua galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g unt moale.
  • Decor:
  • ciocolata rasa.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se incorporeaza, amestecand usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Se adauga visinele si se incorporeaza in aluat. Se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Glazura de visine:


Se pun visinele, zaharul si amidonul intr-o cratita la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa, apoi se ia cratita de pe foc.


Crema de vanilie:


Intr-o cratita se amesteca amidonul cu putin lapte pana cand se dilueaza. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie si restul de lapte si se fierb la foc mic pana cand se ingroasa. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza untul, putin cate putin.


Asamblare:


Peste blat se pune glazura de visine, crema, iar la final se decoreaza cu ciocolata rasa. Se da la rece, apoi se poate servi.




 

TIPS-URI

1

Ca sa nu se topeasca crema, blatul si glazura trebuie sa fie reci sau cel putin la temperatura camerei atunci cand aceasta se pune pe blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

17.07.2015, 13:04

Cred ca a fost tare buna!

diaconta 1

17.07.2015, 21:04

Doamne ce-mi place

Ancutsa 1

12.11.2017, 10:49

Foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si bezea