Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac

de simona72 in Prajituri, 2 Feb 2014 | 14649 vizualizari

 

Am zis sa incerc sa fac si eu foile de aluat de la reteta lui Ruxy, care nu pareau greu de facut, chiar daca sunt un antitalent la framantat. Intradevar, foarte usor de facut, nu necesita multa munca si nici cine stie ce experienta. Iar crema, am vrut sa fie ceva altfel...chiar daca am pus dovleac placintar, nu se simte o diferenta extraordinara, avand in vedere ca am imbogatit gustul cu vanilie si frisca...Iar pe langa toate astea, pt ca sunt o pofticioasa si nu ma pot abtine de la dulciuri, am sa incerc de acum incolo sa inlocuiesc zaharul cu fructoza...hai sa va las si reteta ca deja va plictisesc:))

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 350 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr unt moale+6 linguri faina
  • 1 lingurita de unt+cateva ciupituri de faina pt uns tava
  • pt crema:
  • 400 ml frisca Meggle
  • 1 dovleac placintar marime medie
  • 50 ml apa
  • 1 plic gelatina
  • 1 esenta vanilie bourbon
  • 4 linguri fructoza pulbere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac:

Pt foi: Intr-un vas incapator se pune faina, apa, uleiul si un praf de sare. Am amestecat cu lingura, la inceput, toate ingredienetele, iar apoi am framntat cu mana aluatul pt 5-10 minute. Untul moale la temperatura camerei l-am amestecat cu cele 6 linguri de faina pana faina s-a incorporat bine cu untul. Aluatul l-am impartit in doua, l-am intins cu sucitorul pe o folie de silicon intr-un dreptunchi si am uns cu jumatate din amestecul de unt. Am rulat aluatul, l-am pliat si l-am pus in folie alimentara la frigider pt 1 ora. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Se unge cu unt fundul unei tavi si se pudreaza cu faina. Se intinde prima foaie si se coace la cuptorul incins la 180 grade timp de 12-15 minute, pana devina aurie deasupra. Se procedeaza la fel si cu cea de a doua foaie, care se coace cu 3-4 minute mai mult, sa devina mai crocanta, se lasa sa se raceasca si se rupe in bucatele. 

Pt crema: frisca se mixeaza pana devine ferma. Dovleacul se spala, se taie in doua pe lungime, se curata de seminte si se coace in cuptor. Se lasa sa se raceasca si se face piure cu blenderul de mana. Se adauga vanilia,fructoza si gelatina dizolvata in 50 ml apa. Se da crema la rece pt 15-20 minute.

Pt asamblare: se pune foaia nefaramitata pe un platou, se adauga crema, iar peste crema foaia sfaramitata. Se da la rece, de preferinta pt cateva ore. Am pudrat cu foarte putin zahar pudra pe deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

dovleacul eu l-am avut copt mai demult si pus la congelator

2

nu este obligatoriu sa sfaramitati foaia de deasupra....eu am procedat asa pt ca nu-mi place ca atunci cand musc din prajitura crema sa se imprastie

3

pt o consistenta mai ferma a cremei puteti sa adaugati in piureul de dovleac cateva linguri de amidon alimentar(puneti pe foc piureul, adaugati 2-3 linguri de amidon, amestecati pana se ingroasa si lasati sa se raceasca)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu aluat de casa si crema de frisca cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

simona72 1

03.02.2014, 09:17

Multumesc pt aprecieri! Lia, chiar sunt o conservatoare, dar cand vine vorba de mancare imi place sa ma modernizez

dantes 1

03.02.2014, 10:36

cred ca este delicios

Lau 1

03.02.2014, 16:36

tare bunn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremes de casa