Banana cake (vegan)

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 11 Mar 2010 | 5969 vizualizari

 

Este ceva intre prajitura si chec. E moale, pufoasa si aromata. Dar ce nu banuiesti, e ca nu contine nici urma de ou, lapte sau unt. Iar o mare parte din faina este neagra. E pur vegetala, numai buna pentru zilele de post cand tanjesti dupa ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de faina integrala
  • 1/3 cana de faina alba de grau
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 banane coapte
  • 3/4 cana zahar brun
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita si jumatate extract de vanilie
  • 1/4 lingurita nucsoara (eu am pus amestec de nucsoara, scortisoara si ghimbir)
  • 1 lingurita jumatate de scortisoara
  • 1/4 cana zahar brun
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de nuci
  • 2 linguri fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana cake (vegan):

Pasul 1: Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneti intr-o tava hartie de copt.


Amestecati bananele sfarmate cu furculita, impreuna cu prima parte de zahar, uleiul condimentele (scortisoara,vanilie, nucsoara) si amestecati bine pana la omogenizare.


Pasul 2: Amestecati praful de copt cu bicarbonatul de sodiu, sarea si faina. Apoi incorporati totul in amestecul cu banane. Puneti aluatul obtinut in tava, peste hartia de copt.


Pasul 3: Dati la cuptor (foc moderat) pentru 25-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti si lasati la racit.


Pasul 4: Intr-un vas mic amestecati restul de zahat brun cu apa, nuci si fulgi de cocos. Puneti totul la fiert, din momentul in care da in clocot, lasati inca un minut la foc moderat, amestecand incontinuu.


Pasul 5: Scoateti prajitura din tava si acoperit-o cu zaharul topit cu nuci. La racire, sectionati si serviti. Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

reteta originala era cu nuci pecan si fiind curioasa, am cumparat. In afara de faptul ca 100 grame de nuci pecan costa cat jumatate de kg de nuci normale, nu am simtit diferente prea mari de gust. Poate sunt un pic mai moi. Cu toate acestea, nu cred ca se merita! data viitoare fac cu nuci de-ale noastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana cake (vegan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Dana Cristea - pusikmea 1

27.03.2010, 22:04

epurasha2bb 1

14.04.2010, 12:46

elena1988 1

08.02.2011, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Arroz a la cubana