Banana cake (vegan)

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 11 Mar 2010 | 5744 vizualizari

 

Este ceva intre prajitura si chec. E moale, pufoasa si aromata. Dar ce nu banuiesti, e ca nu contine nici urma de ou, lapte sau unt. Iar o mare parte din faina este neagra. E pur vegetala, numai buna pentru zilele de post cand tanjesti dupa ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de faina integrala
  • 1/3 cana de faina alba de grau
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 banane coapte
  • 3/4 cana zahar brun
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita si jumatate extract de vanilie
  • 1/4 lingurita nucsoara (eu am pus amestec de nucsoara, scortisoara si ghimbir)
  • 1 lingurita jumatate de scortisoara
  • 1/4 cana zahar brun
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de nuci
  • 2 linguri fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana cake (vegan):

Pasul 1: Incalziti cuptorul la 350 grade. Puneti intr-o tava hartie de copt.


Amestecati bananele sfarmate cu furculita, impreuna cu prima parte de zahar, uleiul condimentele (scortisoara,vanilie, nucsoara) si amestecati bine pana la omogenizare.


Pasul 2: Amestecati praful de copt cu bicarbonatul de sodiu, sarea si faina. Apoi incorporati totul in amestecul cu banane. Puneti aluatul obtinut in tava, peste hartia de copt.


Pasul 3: Dati la cuptor (foc moderat) pentru 25-30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoateti si lasati la racit.


Pasul 4: Intr-un vas mic amestecati restul de zahat brun cu apa, nuci si fulgi de cocos. Puneti totul la fiert, din momentul in care da in clocot, lasati inca un minut la foc moderat, amestecand incontinuu.


Pasul 5: Scoateti prajitura din tava si acoperit-o cu zaharul topit cu nuci. La racire, sectionati si serviti. Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

reteta originala era cu nuci pecan si fiind curioasa, am cumparat. In afara de faptul ca 100 grame de nuci pecan costa cat jumatate de kg de nuci normale, nu am simtit diferente prea mari de gust. Poate sunt un pic mai moi. Cu toate acestea, nu cred ca se merita! data viitoare fac cu nuci de-ale noastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana cake (vegan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Dana Cristea - pusikmea 1

27.03.2010, 22:04

epurasha2bb 1

14.04.2010, 12:46

elena1988 1

08.02.2011, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!